Komplex belföldi utazási biztosítással jött ki az EuropAssistance Magyarország

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 07. 12:45

A belföldi nyaralás közben előforduló egészségügyi, a gépjárművel, kapcsolatos problémákra, sőt az otthon maradt családtagokra és a lakásra is vonatkozó komplex, egy hónapra is megköthető biztosítással lépett piacra az EuropAssistance Magyarország.

Az EuropAssistance Magyarországa koronavírus okozta új helyzetre reagálva olyan terméket fejlesztett ki, amelynek alapkoncepciója, hogy lefedjen minden olyan kockázatot, problémát, ami egy belföldi utazás során előfordulhat és megkeserítheti a nyaralást. A termék akár egy hosszabb nyaralás időtartamára, 30 napra is megköthető - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Komplex biztosítás akár 30 napra

Fotó: 123rf.com

Az utazással kapcsolatos már ismert kockázati tényezők - mint a baleset és az egészségügyi problémák - kiegészültek a COVID-19-re vonatkozó információk nyújtásával, illetve szükség esetén a teszt elvégzésének megszervezésével is.

A csomaghoz poggyász- és felelősségbiztosítás is tartozik, az otthon maradottakat vészhelyzetben támogató segítségnyújtás, valamint - szükség esetén - gépjármű asszisztencia szolgáltatás is igényelhető.

„A hazai lakosság többsége idén a belföldi nyaralás mellett teszi le a voksát, és a világ egyik legnagyobb asszisztencia szolgáltatójaként kiemelten fontos számunkra, hogy ügyfeleink a mostani helyzetben is a lehető legnagyobb biztonságban érezzék magukat" – jelentette ki Kalmár László, az EuropAssistance Magyarországért is felelős régiós vezetője a termék bevezetésekor.

Az EuropAssistanceMagyarország 2019-ben összesen 256 ezer esetben nyújtott segítséget bajba jutott ügyfeleinek.

A legtöbbször valamely egészségügyi probléma esetén hívták a szolgáltatót: az összes megkeresés 55 százaléka, 140 ezer hívás érkezett valamely betegséggel, illetve balesettel kapcsolatos probléma miatt. Utazás, nyaralás közben történt váratlan esemény után a tavalyi évben 43 ezren tárcsázták az EuropAssistance Magyarország call-centerét - ezek az esetek tették ki az összes hívás 17 százalékát.

A cég Magyarországon több mint 110 főállású dolgozót foglalkoztat.