Már belföldi utazásra is igénybe vehetők a RegioJet járatai

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 25. 13:14

Megkezdődött az online belföldi jegyértékesítés a Budapest–Győr–Mosonmagyaróvár–Hegyeshalom útvonalon közlekedő RegioJet vonatokra.

Radim Jančura, a legnagyobb közép-európai magánvasút-társaság, a RegioJet tulajdonosa az első hetek tapasztalatait a következőképpen értékelte a cég közleménye szerint: „Csupán három hét telt el az első járat indulása óta és a Budapest–Bécs útvonalon máris sikerült piacvezetővé válni a vonatok foglalási adatai alapján. Magyarországi utasainktól nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a rendkívül kedvező árainkra illetve az ehhez kapcsolódó minőségi szolgáltatásainkra egyaránt. Ezen tapasztalatokat értékelve megérett az idő a legjobb szolgáltatást a legkedvezőbb árakon filozófiánkat kiterjeszteni a belföldi forgalomra is Budapest, Győr, Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom állomások között.”

A vonatok augusztus 26-tól Budapest, Győr, Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom állomások közötti utazásra is igénybe vehetők standard osztályon.

Augusztus 26-tól belföldi utazásra is igénybe vehető a RegioJet

Fotó: RegioJet

A legkedvezőbb egyirányú jegyek Budapest és Győr között 5 eurótól, valamint Budapest és Mosonmagyaróvár között 7 eurótól elérhetőek online a regiojet.hu magyar nyelvű oldalon keresztül. A lemondás és a módosítás az indulás előtti 15. percig lehetséges bármiféle extra kezelési díj felszámolása nélkül.

A megváltott menetjegy tartalmazza a helybiztosítást, az ingyenes ásványvizet és kávét a fedélzeten az utazás során, ezenfelül a nagy sebességű internetelérés is része a szolgáltatásnak. Szigeti András a járatok magyarországi üzemeltetését végző, szintén 100 százalékban magánkézben lévő Continental Railway Solution Kft. ügyvezetője elmondta: bár a RegioJet járatok alapvetően a nemzetközi vasúti közlekedést szolgálják,  a belföldi utazásra történő megnyitás elsődleges célja a vasúti utazás előnyeinek hangsúlyozása, a kedvező jegyárakon és a minőségi fedélzeti szolgáltatásokon keresztül Budapest és az útvonal mentén található jelentősebb nyugat-dunántúli városok között alternatívát nyújtva a vasutat választó utasok számára.

A RegioJet járatai naponta kétszer közlekednek az alábbi menetrend alapján:

Forrás: RegioJet

A Budapest–Bécs–Prága útirányon közlekedő RegioJet járatok július 31-én indultak, az első időszakban a vonatokat csak nemzetközi utazásra lehetett igénybe venni.