Belize is engedélyezte az oltott utazók tesztelés nélküli belépését

Forrás: turizmus.com

 2021. március 10. 15:27

Több országhoz hasonlóan Belize is engedélyezte, hogy azon utazók, akiket már beoltottak a koronavírus elleni vakcinával, mentesüljenek a negatív koronavírusteszt bemutatása alól.

Az utazóknak ehhez be kell mutatniuk a Covid-19 védőoltás nyilvántartási dokumentációját, ezzel igazolva, hogy a vakcinát legalább két héttel az érkezésük előtt megkapták, írja az eturbonews.

Az oltással nem rendelkező utazóknak továbbra is kötelező bemutatni negatív PCR-tesztet, amelyet az utazás előtt legfeljebb 96 órával készítettek, vagy negatív antigén gyorstesztnek kell alávetniük magukat a Belize-re utazásuktól számított 48 órán belül. Amennyiben az utasok nem rendelkeznek negatív PCR- vagy antigén teszttel, ezt a repülőtéren kell elvégeztetniük saját költségre, 50 dollárért.

A közép-amerikai ország egészségügyi minisztériuma ezenkívül kibővítette a tesztelési lehetőségeket, hogy megkönnyítse azoknak az utazását, akik Belize-ből indulnak az Egyesült Államokba vagy más olyan országba, ahol a belépéshez negatív teszteredmény szükséges.

belize_123rf

Az oltással nem rendelkezők számára 96 óránál nem régebbi negatív PCR-, vagy 48 órán belül készített antigén teszt szükséges a belépéshez

Fotó: 123rf.com

A beoltott utazók korlátozásának enyhítéséről szóló döntést azért hozták meg, mert az utóbbi időben országszerte csökkent a napi új esetek száma. Belize az elmúlt hetekben sikeresen kontrollálta a koronavírus terjedését, így jelenleg az országban kevesebb mint 100 aktív esetet tartanak számon.

Továbbá Belize is elindította a Covid-19 oltási kampányát, melynek korai szakaszában az AstraZeneca vakcinával beoltott állampolgárok között szerepelnek a turisztikai szektor dolgozói is. Az idegenforgalmi szektor oltása a fokozott egészségvédelmi és biztonsági protokollok folyamatos végrehajtásával, valamint a WTTC biztonsági tanúsítványának átvételével is azt jelzi, hogy Belize valóban egy biztonságos úti cél a koronavírus-járvány alatt is.

 

Ide utazhatunk teszt és/vagy karantén-kötelezettség nélkül ha megkaptuk az oltást

Az oltott turisták tesztkötelezettségének eltörlésével Belize olyan országok példáját követi, mint például Görögország, amely a minap jelentette be, hogy május 14-től megnyitja határait az immunitásukat igazoló turistáknak, vagy Lengyelország, ahol a már beoltott utazók mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Portugália május 17-től a beoltott brit turistáknak engedélyezi a belépést, míg Ciprus áprilistól az izraeli, májustól a brit turistákat engedi be korlátozások nélkül. Észtország elengedi a 10 napos karanténkötelezettséget a beoltott turisták számára, míg Izland és Románia a teszt és a karantén alól is felmenti azokat, akik igazolni tudják a vakcinálás tényét, vagy hogy átestek már a betegségen.