Bemutatkozik a főváros egyik legvagányabb találkahelye

Forrás: turizmus.com

 2017. május 10. 13:41

Mini konferencián mutatkozik be a KIFOLYÓ, azaz Budapest egyik legvagányabb találkahelye, ami nem más, mint a Szent Gellért Gyógyfürdő Dunába ömlő csatornája mellett betonból kialakított közösségi grillező.

Az idei BETON kurzuson részt vevő egyetemisták és oktatóik május 13-án, szombaton a budapesti KÉK Kortárs Építészeti Központban számolnak be a jelenleg is zajló fejlesztésekről. Az ingyenes rendezvény szakmai programjában izgalmas előadásokat és anyagbemutatókat is tartanak, de lesz betonkacsa-öntés, Urbanity társasjáték és folyóparti grillezés is.

A BME-ről és a más felsőoktatási intézményekből érkező hallgatók hat éve minden szemeszterben a betonnal kísérleteznek, amely a közhiedelemmel ellentétben könnyen kezelhető, kreatívan formázható anyag, és szinte bármit lehet készíteni belőle. A BETON kurzus hallgatói 2015-ben a Szent Gellért Gyógyfürdő Dunába ömlő termálvizes csatornája mellett kis padokat öntöttek, amelyekről csodás kilátás nyílik és a folyóval kapcsolatos érdekességeket is lehet olvasni rajtuk.

Budapest egyik legvagányabb találkahelyén akár grillezhetünk is

Fotó: Bognár Benedek és Simon Zsuzsanna

 

A 2016-os szemeszterben a BETON kurzuson résztvevő egyetemisták továbbfejlesztették a KIFOLYÓ-projektet, és létrehozták Budapest egyik legvagányabb találkahelyét a Gellért tér alatt, ahol grillezésre, beszélgetésre alkalmas köztéri, közösségi teret alakítottak ki. A 2017-es BETON kurzus hallgatói most újabb ötletekkel gazdagítják a területet, hiszen a diákok jelenleg okos tárgyakat készítenek, és igyekeznek még hangulatosabbá tenni a belvárosi Duna-partot.

A konferencia kísérőprogramjában az érdeklődők – és a velük érkező gyerekek – műanyag pohárból virágtartót vagy állatfigurákat önthetnek betonból, amelyekhez egyszerű formájú gumijátékokat használnak zsaluzatként.

A konferencia kísérőprogramjaként a beton szerelmesei ilyen betonkacsát is készíthetnek

Fotó: Bognár Benedek és Simon Zsuzsanna

 

Akik szeretnének saját betonállatkát, vigyenek magukkal például fürdőszobai gumikacsát, és érkezzenek a munkához megfelelő öltözékben! A rendezvény végén a résztvevők kipróbálhatják az Urbanity társasjátékot a KulturAktív Egyesület vezetésével, majd ha az időjárás engedi, a konferencia résztvevői és látogatói a napot közös szabadtéri grillezéssel zárják a KIFOLYÓnál.

 

A konferencia időpontja:

Május 13., szombaton 11 órától késő délutánig

Helyszín:

KÉK Kortárs Építészeti Központ, 1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.

Részletes program:

11:00–11:20 Baróthya Anna projektvezető: A BETON tudásmegosztó program valamint a Kifolyó projekt bemutatása

11:20–12:10 A BETON hallgatóinak prezentációi ez évi munkáikról

A belépés a konferenciára és a kísérőprogramokra ingyenes.

 

Kapcsolódó cikkek

Szaunázzon a Duna-parton!

2017. január 04.

Gésák a Duna-parton

2016. december 18.