Bemutatkozott a német vasút leendő ICE L-vonata

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 21. 12:11

A Deutsche Bahn (Német Vasút) a múlt héten bemutatta azoknak az új ICE L vonatoknak az egyik kocsiját, amelyeket 2024 őszétől állít forgalomba.

A spanyol Talgo gyártól összesen 23 vonatot rendelt meg a német vállalat. A vonatok mind alacsonypadlósak (a típus nevének L betűje az angol low floor kifejezésre utal), aminek köszönhetően a kerekesszékkel közlekedők is segítség nélkül tudnak felszállni a járműre, de a nagy bőröndökkel, babakocsival vagy kerékpárral utazók számára is kényelmesebb a beszállás.

A típus nevében található "L" az alacsony padlóra utal

Fotó: Deutsche Bahn

Az új vonatokat fokozatosan vezeti be a Deutsche Bahn, először a Berlin–Amszterdam vonalon közlekednek majd, 2026-tól pedig Németország két kedvelt turisztikai célpontjába, Sylt szigetére és a Keleti-Alpokban található Oberstdorfba is utazhatunk velük.

A vonatok először Berlin és Amszterdam között közlekednek majd

Fotó: Deutsche Bahn

Gonzalo Urquijo Fernández de Araoz, a Talgo ügyvezető elnöke a bemutatón hangsúlyozta, hogy az újgenerációs vonatokkal a Deutsche Bahn paradigmaváltást harangoz be a személyszállításban, ami mértékadó lesz a dinamikusan változó európai piacon.

A vonaton összesen 562 hely található

Fotó: Deutsche Bahn

Az ICE L maximális sebessége 230 km/óra. A vonat 256 méter hosszú és 17 kocsiból áll, beleértve a vezérlőkocsit és egy kétrendszerű mozdonyt, amelynek köszönhetően a határon túl is tud majd közlekedni. Befogadóképessége figyelemre méltó, összesen 562 hely található benne, ebből 85 az első osztályon és 477 a másodosztályon.

Az internetkapcsolat minősége kiemelt szempont a fejlesztésnél

Fotó: Deutsche Bahn

Az ICE L-lel utazók az ICE-vonatokon már megszokott kényelmi szolgáltatásokat élvezhetik, méghozzá – az új dizájnnak köszönhetően – a nappalik otthonos hangulatát idéző, a gyerekekkel utazók számára is sok teret kínáló kocsikban – ígéri a Deutsche Bahn. A kényelmet új fejlesztésű ülések, nagy teljesítményű internet, a rádióhullámokat átengedő ablaküvegek, étkezőkocsi, nyolc kerékpárhely és valós idejű utastájékoztatás is szolgálják.