Bemutatkozott a Sárga Folyó

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 26. 20:25

Szeptember 24-én közel tucatnyi kínai szolgáltatóval találkozhattak magyar utazási irodák az InterContinental Budapestben megrendezett Beautiful China – Yellow River workshopon, ahol az ázsiai ország „anyafolyója" mentén található turisztikai lehetőségeket mutatkoztak be.

A jövő év elején Budapesten regionális képviseletet nyitó Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal szervezésében megvalósult rendezvényen részt vevők ízelítőt kaphattak a Sárga Folyó mentén élő 140 milliós népesség kultúrájából, az 1500 kilométeres folyószakasz természeti látványosságaiból és 56 nagyvárosának kínálatából. A szakemberek bíznak a kapcsolatok bővülésében, amelyhez hatalmas segítséget jelent az Air China május óta közlekedő közvetlen budapesti járata is.

Az esti fogadást megnyitó Du Jiang, a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal alelnöke rámutatott a Magyarország és Kína közötti régi, baráti kapcsolatokra, a hazájában is ismert Petőfire és Lisztre. A dinamikusan fejlődő turisztikai kapcsolatok további erősödésében bízva köszönetet mondott a hazánk koordinálásával létrejött Kínai-Közép-Európai turisztikai együttműködésben részt vevő 16 országnak, és kiemelte Magyarország kiváló munkáját a projektben.

 

A hagyományos barátságot emelte ki Duan Jielong, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövete is beszédében, rámutatva, hogy Magyarország a kínaiak igen kedvelt úti céljává vált. A beutazók száma gyorsan nő, és egyre több honfitársunk látogat hazájába, amelyhez a két nép egyedi tájai és kultúrája nagymértékben hozzájárul, az Air China járatok pedig majdhogynem folyamatosan telt házzal közlekednek és nem állnak le a téli szezonban sem.

 

Kína 2012-ben a világ legnagyobb küldőországává vált, amikor kiutazóinak száma átlépte az évi 100 milliót, tavaly pedig a 109 millió kínai turista a költések terén is megszerezte az elsőséget, 165 milliárd külföldön eltöltött dollárral, így érthető, hogy mindenki értük verseng – mutatott rá Ruszinkó Ádám a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára. Magyarországra az év első 7 hónapjában 65 ezren érkeztek 115 ezer vendégéjszakát eltöltve, ami 40 százalékos növekedést mutat az egy évvel korábbi adatokhoz képest, és a Magyarországra kiadott turistavízumok száma szintén rohamosan bővül.

Ruszinkó Ádám igazi turizmusdiplomáciai sikernek nevezte a jövő év elején Budapesten megnyíló regionális kínai turisztikai képviseletet, amelynek segítségével a magyar utazók is közelebb kerülhetnek a Sárga Folyó országához. Ennek első jeleként a jövő évi Utazás kiállításon a díszvendég Kína lesz.