Fókuszban Németország kapuja

Forrás: turizmus.com

 2017. július 06. 19:34

Frankfurt állt a fókuszában a DZT Német Turisztikai Hivatal július 6-i prezentációjának, ahol a város és a repülőtér újdonságairól is hallhattak a jelenlévők.

Az utazási irodáknak és a sajtó képviselőinek tartott tájékoztató elején Simon András, a MUISZ alelnöke köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy Frankfurt mindig is fontos kapu volt a tengeren túlra utazó magyaroknak. Különösen így van ez, a nemzeti légitársaság megszűnése óta. Mint mondta, Frankfurt a magyarok kapuja is egyben az óceánon túlra.

Czeiszing Miklós képviseletvezető rövid előszavában örömét fejezte ki, hogy 2017 minden eddiginél sikeresebben indul: az év első 3 hónapjában 10%-kal nőtt a Németországba utazó magyarok száma, 2016 azonos időszakához képest, de az első négy hónap is 7%-os növekedést mutat. Mint mondta, idén szinte biztosan megdől a 700 ezres magyar vendégéjszaka rekord Németországban.

Czeiszing Miklós ismertette az idei hónapok turizmusának alakulását

Fotó: turizmus.com

Tavaly a vendégéjszakák száma meghaladta a 80 milliót, számos díjjal gazdagodott, sőt az elsőszámú MICE desztinációként tartják számon Európában Németországot. A turisztikai hivatal idei szlogenje a Germany - Simply Inspiring, azaz Németország ihletet ad.

Aki járt már Németországban, az tudja, hogy a szlogen mennyire találó, hiszen Németországban minden alkalommal újabb és újabb jó ötlettel, kellemes élménnyel, meglepő tapasztalással gazdagodik az ember. A német életérzést és sokszínűséget a kulturális kínálat, a tradicionális vagy épp fiatalosan pezsgő városok is közvetítik.

A marketingszervezet a sikereket következetes marketingjének is köszönheti, melynek szerves részét képezik a témaévek. Idén az 500 éves reformáció, jövőre a kulináris élmények, 2019-ben a Bauhaus, 2020-ban Beethoven 250. születésnapja lesz a fókuszban.

A tájékoztató további részében a Frankfurt Airport, valamint Frankfurt város képviselői tartottak prezentációt.


Heiko Haffer, a Frankfurt Airport Frankfurt am Main képviseletében bemutatta a repülőtér új VIP szolgáltatásait, dr. Annette Biener a Tourismus+Congress GmbH Frankfurt am Main képviseletében pedig a város kiemelt látnivalóit és jellegzetességeit mutatta be. Kitért a kulturális eseményekre és a különleges rendezvényekre, továbbá arra is, hogy a város környékén mennyi lehetőség várja a turistákat, érkezzenek akár üzleti, akár szabadidős céllal a városba.

A városhangulatát mutatja be az a kisfilm is, amelyet Gyémánt Balázs blogger készített. Fő vezérfonala pedig az, hogy ha van pár óránk átszállás közben, mit lehet rövid idő alatt megnézni a városban.

Kapcsolódó cikkek