Bemutatták Szentendre új állomásépületének terveit

Forrás: turizmus.com

 2021. december 15. 16:20

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) igazgatója legújabb Facebook-bejegyzésében mutatta be a H5-ös szentendrei hév rekonstrukciójának és a végállomás teljes körű átépítésének részleteit.

Mint a BFK vezérigazgatója a bejegyzésében írja: „a H5-ös a legnagyobb forgalmú hév Budapest elővárosában, naponta 116 ezer ember veszi igénybe." Ezért egy új városközpontot hoznának létre a városban, fejlett közlekedési kapcsolatokkal, és minél több zöldterülettel, illetve egy teljesen integrált, a hévvel közösen fedett buszpályaudvarral – közölte a BFK.

szentendre_h5

Az új szentendrei hév-végállomás látványterve még koncepciótervi fázisban, a végleges engedélyezési tervig még lehetnek változások

Fotó: BFK/Utiber/Építész Stúdió

Az új szentendrei végállomáson a tervek szerint a jelenleginél egyszerűbben, az időjárástól védve lehet majd átszállni a buszokra: A hév és a Volánbusz utasforgalmi terét ugyanis egyesítik majd egy közös, fedett, nagyívű perontetővel. Ugyancsak fedett lesz a tervek szerint a taxiállomás, illetve a ki- és beszállás idejére igénybe vehető K+R (Kiss + Ride) parkoló. Az autóról hévre átszállók számára egy nagy kapacitású, 250 férőhelyes P+R parkolóház épül, így az elképzelések szerint egy kisebb parkolóval együtt csaknem 400 autónak lesz hely.