Bepereltek egy budapesti utazási irodát

Forrás: MTI

 2018. október 16. 14:23

Pert indítottak egy fővárosi utazási iroda ellen, mert az ország különböző városaiban közvetítőkön keresztül tisztességtelen szerződéseket kötött ügyfeleivel.

A közvetítőknél az ügyfelek szerződéseket köthettek és befizethették utazásuk díját, de az egyik feltétel úgy szólt: ha a befizetett összeget a közvetítő nem utalja tovább időben, akkor az utazás nem jön létre, és az utas még bánatpénzt is köteles fizetni. A tájékoztatás szerint a szerződés tartalmazza azt is, hogy az utas minden szerződési pont meghatározásában részt vehet, amivel kizárták a szerződés megtámadásának lehetőségét. Az utazási iroda még azt is kikötötte, hogy az utasok melyik budapesti bíróság előtt indíthatnak pert.

Eddig nem derült ki, melyik utazási irodáról van szó

Fotó:  unsplash.com

A Fővárosi Főügyészség keresetében azt kérte, hogy a törvényszék állapítsa meg a szerződés tisztességtelen feltételeinek érvénytelenségét és kötelezze az utazási irodát arra, hogy az ítéletről közleményben tájékoztassa minden ügyfelét.

Próbáltuk kideríteni, melyik irodáról lehet szó, de eddig nem jártunk sikerrel. Jogi tanácsadónk szerint az ügyészség, illetve a bíróság a tárgyalás kitűzéséig nem ad felvilágosítást.