Berecz Zsombor olimpikonnal triplázott a Mondial a Turizmus Regattán

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 21. 12:29

Hatodik alkalommal rendezték meg hétvégén Balatonfüreden a Mondial Assistance Turizmus Regattát, ahol évről évre a névadó szponzor és egyben fő támogató hajói is sikeresen szerepelnek.

Az időjárás a verseny indulásakor még nem a résztvevőknek kedvezett, de a pozitív szellemiség és a jókedv nemcsak a verseny résztvevőit kovácsolta eggyé a Balaton vizén, hanem az időjárást is jobbra fordította, így a délelőtti futamot már napsütésben fejezhették be, a délutáni gyors futamok pedig már 6-7 csomós szélerősség mellett zajlottak.

A legénységeket idén is a cég saját üzleti partnerei, dolgozói alkották (Czakó Mónika, Galambos Mária, Koller Tímea, Burger Andrea, Molnárné Füleki Anikó, Molnár Bojána, Bánné Judit, Éliás Andrea, Túri Krisztián, Farkas Miklós).


Az összesített eredmények alapján J24-es kategóriában a Mondial saját kollégákkal a 3. helyet szerezte meg, maga mögé utasítva korábbi évek győzteseit is.

Nyolcméteres Nautic kategóriában a korábbi kétszeres Bavaria-győzelem után, idén két rajt-cél győzelmet is aratott a Blöff nevű vitorlással, megszerezve ezzel az abszolút elsőséget.

A győzelem nem lehetett volna ilyen fényes, ha a hajó kapitánya történetesen nem a riói olimpián 12. helyezett Berecz Zsombor lett volna. Megtisztelő volt egy ilyen kimagaslóan eredményes sportember oldalán sikerre vinni a Mondial Assistance hajóját – mondták a vele együtt vitorlázók.

A Mondial Assistance zászlaja alatt hajóztak még partnereik, a Blaguss Utazási Iroda, a Sponzor Tours, a Neckermann és a CarTour utazási irodák legénysége is, akik mindvégig versenyben voltak a dobogós helyekért.

Köszönet jár a Mondial-partnereket szállító VIP-hajó szurkolóinak is, akik verseny közben fáradhatatlanul buzdították a csapatokat, és egy kedves meglepetéssel szolgáltak. A rajt előtt több száz piros lufit engedtek a magasba hajójukról.

Mindenki megelégedettségére zajlottak le a futamok és az azt kísérő programok.

A Mondial Assistance gratulál a résztvevőknek, a látogatóknak pedig köszöni a buzdítást és a rendezvényen való részvételt a jövő évi újratalálkozás reményében.