Berlin ad otthont az idei Európai Maccabi Játékoknak

Forrás: turizmus.com

 2015. február 10. 17:54

Turisztikailag is fontos esemény lesz a július 27. és augusztus 5. között Berlinben, 24 sportág zsidó sportolóinak részvételével megrendezésre kerülő Európai Maccabi Játékok.

Február 10-én a játékok szervezői és partnerei, közöttük a Smart Travel, az airberlin és a DZT Német Turisztikai Hivatal csinált kedvet az utazáshoz a KPMG székházában.

A júliusban kezdődő játékokra 40 ország mintegy 2100 sportolója nevezett be, Magyarországról is 60-80 közötti sportoló érkezik majd Berlinbe. Arra számítanak, hogy a versenyzők és kísérőik hazánkból is forgalombővülést generálnak.

 

A sportesemény első hazai bemutatkozó tájékoztatóján az verseny hivatalos hazai utaztatója, a Smart Travel, továbbá az airberlin légitársaság és házigazdaként a DZT Német Turisztikai Hivatal is szólt néhány szót a megjelentekhez.

Erdei Judit, a Smart Travel ügyvezetője bemutatta az utazásszervező tevékenységét, amely méltán ismert például izraeli útjairól. Kiemelte egy rövid felsorolás erejéig, miért érdemes profi tour operatorra bízni a szervezést, illetve kitért a Smart Travel néhány érdekes programjára is, mint például a március 15-i Jerusalem Marathon, vagy a novemberben megrendezésre kerülő New York City Marathon. Nagyon izgalmasak azok a túráik is, amelyek Izrael innovatív technológiai fejlesztéseit mutatják be.

Az airberlin hazai képviseletét ellátó Sali Sándor a légitársaság előnyein és szerteágazó útvonalhálózatán kívül röviden bemutatta a légitársaság történetét, kiemelve, hogy hagyományos szolgáltatásokat nyújtó légicégről van szó, mely azonban kedvező és rugalmas árképzéssel dolgozik. A 148 géppel rendelkező, az USA-ba, a Karibi térségbe és a Távol-Keletre is jó összeköttetésekkel rendelkező légitársaság büszkélkedhet jelenleg a leggyorsabb Budapest – New York repülési idővel. Hosszú távú járatain business classt is kínál, amelyre az utas két feladott csomagot vihet magával. Corporate programjában számos kedvező és rugalmas, személyre szabott megoldás érhető el a cégek számára.

A Németországba utazáshoz Czeiszing Miklós, a DZT Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletvezetője csak még nagyobb kedvet csinált, prezentációja azonban nem mellőzte a tényeket, impozáns számokat sem. Mint kiemelte, Németország jelenleg a második legkedveltebb desztináció az európai turisták körében, s ha a turizmus eddigi növekedési trendjei megmaradnak, akár az első helyezett Spanyolországot is maga mögött utasíta. 2014-ben Németországban a vendégéjszakák száma meghaladta a 72 milliót, 2020-ig szeretnék elérni a 80 milliós álomhatárt. A növekedés Magyarországról is jelentős, 2006 óta 67 százalékos növekedést mértek. A magyarok által Bajorország, Baden-Württenberg és Észak-Rajna-Westfália a legkedveltebb, és persze Berlin. Az utazások 38-38 százaléka szabadidős, illetve üzleti. Czeiszing Miklós a különböző marketingaktivitásokba is némi bepillantást adott, kiemelve, hogy 2015-ben a tradíció és a hagyomány áll a DZT marketingjének fókuszában. Az előadás nem nélkülözte a hangulatos fotókat sem, amelyekről a Németországról szóló további információkkal együtt gazdag gyűjteményt találhatunk a www.germany.travel weboldalon.