Berlinben mindig történik valami

Forrás: turizmus.com

 2017. június 15. 20:41

Berlinről könnyű előadást tartani, mert mindig van miről beszélni! – mondta Catarina Erceg, a visitBerlin munkatársa a Németországnak és Berlinnek szentelt prezentáció után, június 15-én. A jelenlévők sok új információval gazdagodtak, sőt Herta Berlin sállal a nyakukban csoportkép is készült!

A nyáresti szakmai összejövetelen Czeiszing Miklós, a DZT Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének vezetője a számokat, trendeket, témaéveket ismertette. Németország megállíthatatlanul tör előre a turisztikai piacon, évről évre látványos eredményeket produkál.

Tavaly meghaladta a 80 milliót a vendégéjszakák száma, számos díjjal gazdagodott, sőt az elsőszámú MICE desztinációként tartják számon Európában. A turisztikai hivatal idei szlogenje a Germany - Simply Inspiring, azaz Németország ihletet ad.

Catarina Erceg és Czeiszing Miklós

Aki járt már Németországban, az tudja, hogy a szlogen mennyire találó, hiszen Németországban minden alkalommal újabb és újabb jó ötlettel, kellemes élménnyel, meglepő tapasztalással gazdagodik az ember. A német életérzést és sokszínűséget a kulturális kínálat, a tradicionális vagy épp fiatalosan pezsgő városok is közvetítik.

Szerencsére egyre kedveltebb Németország a magyar turisták körében is: az első 3 hónapban 9,8 százalékos volt a növekedés, ami finoman szólva is átlagon felüli. Tavaly meghaladta a magyar vendégéjszakák száma a 707 ezret, de még izgalmasabb adat, hogy 2006 óta összesen 65,5 százalékkal nőtt a Németországban eltöltött magyar vendégéjszakák száma.

A marketingszervezet a sikereket következetes marketingjének is köszönheti, melynek szerves részét képezik a témaévek. Idén az 500 éves reformáció, jövőre a kulináris élmények, 2019-ben a Bauhaus, 2020-ban Beethoven 250. születésnapja lesz a fókuszban.

Berlin több szempontból is fontos a magyarok számára - emelte ki a prezentáción Catarina Erceg. Azon túl, hogy a legkedveltebb német úti cél, 25 éve Budapest testvérvárosa és rengeteg magyar vonatkozással rendelkezik.

Nemcsak a múltban, a jelenben is: kint alkot és talál ki ötletesebbnél ötletesebb kezdeményezéseket Fischer Iván karmester, egy fiatal kreatív csapat élén, a népszerű Herta Berlin focicsapat pedig az ismert magyar focista, Dárdai Pál.

A multikulturális város vendégéjszakáinak száma tavaly meghaladta a 30 milliót, de fejlődése óriási lendületben van folyamatosan, mind szállodai kínálata, mind kulturális intézményei és közterei innovatív fejlesztések előtt/alatt állnak.

Kapcsolódó cikkek