Beszámítja a Best károsultjainak befizetett díját az IBUSZ

 2013. augusztus 25. 14:36

Az IBUSZ segíteni kíván a Best Reisen károsultjain, ezért beszámítja a csődbe ment utazásszervezőnél befizetett utak árát az általa értékesített külföldi utazások részvételi díjába.

Az IBUSZ Utazási Irodák Kft. annak érdekében, hogy a Best Reisen károsultjainak nyaralása mielőbb megvalósuljon és mentesüljenek a kárügyintézés esetleges időbeni elhúzódása alól, felajánlja, hogy amennyiben az irodáikban értékesített külföldi utazások közül választanak, a korábban a Best Reisennél befizetett összeget a megfelelő befizetési bizonylatok bemutatása esetén teljes egészében beszámítják a részvételi díjba.

Az IBUSZ partnereit arról értesítette, hogy csak azon utasok kárát tudják átvállalni, akik a Best Reisen irodáiban fizettek be és a Best Reisen által kiadott eredeti befizetési bizonylattal vagy számlával rendelkeznek.

A foglaláskor csatolni kell:

· az eredeti számlát-, jelentkezési lapot,

· az eredeti befizetési bizonylatot (eredeti csekk, bevételi pénztárbizonylat, átutalás esetén a banki kivonat másolata),

· az eredeti Utazási szerződést, valamint eredeti-, az Irodánál kapott összes egyéb dokumentációt,

· Engedményező nyilatkozat aláírt példányát. (mellékletben)

Nem tudják átvállalni azon utasok kárigényét, akik a Best Reisen-től

·         csak szállást,

·         csak repülőjegyet (charter vagy menetrendszerinti járatokra),

·         utazásukat a Best Reisen valamely közvetítő partnerén keresztül intézték,

·         nem rendelkeznek a fent felsorolt dokumentumok eredeti példányával

Az eredeti (Best Reisen által kiadott), fent megjelölt bizonylatokat, valamint az új megrendelés aláírt szerződésmellékletét még a megrendelés napján vagy a következő munkanapon zárt borítékban a legközelebbi IBUSZ irodában vagy ajánlott küldeményként az IBUSZ Utazási Irodák Kft. Értékesítési osztály, 1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3. címzéssel el kell juttatni.

Amennyiben a meghatározott bizonylatokat hiányosan vagy nem eredetiben kerülnek be irodánkhoz, úgy a közvetítő iroda részére az engedményezett összeg kiszámlázásra kerül.

További információ a call centerben: 485-2800, utasoknak a 06 40 428 794 számon.

Ezen foglalások után a szerződés szerinti jutalékot biztosítják partnereik számára.