Betonburkolatot kap az M0-ás déli szakasza

Forrás: nif.hu

 2018. július 17. 13:01

Az M0-s autóút déli szektorát, az 51-es főút és az M6-os autópálya közötti szakaszán az M1-es autópálya felé vezető oldalt is betonburkolatúra építik át, és az érintett szakaszon található hidakat is felújítják.

A betonburkolatú pálya építése és a hidakon zajló munkálatok technológiája megköveteli, hogy az érintett pályaoldalt a kivitelezés idejére teljes egészében szakaszosan lezárják. A lezárt szakaszok előtt a forgalmat sávelhúzással vezetik át a szemközti oldalra.  Ahhoz, hogy ezt megvalósíthassa a kivitelező, 2018. július 14-től várhatóan három hétig új üzemi átjárókat építenek az elválasztó sávban öt helyen a később szakaszosan átterelt forgalom számára, ezzel biztosítva a folyamatos és biztonságos közlekedést az autóút érintett területein. Az üzemi átjárók építése miatt 2018. július 14-én az M0-s autóút érintett szakaszain a belső sávokat lezárták, a forgalom így 2×2 sávon haladhat a 11-es és 13-as, illetve a 22-es és 23-as kilométerszelvények között.

A beruházás 2020 tavaszára valósul meg

Fotó: betonnet.hu

Az üzemi átjárók megépítése után a forgalom az M0-s autóút M6-os autópályától az M5-ös autópálya felé vezető pályaoldalán szakaszosan, 2×2 sávon haladhat majd az építési terület mellett idén a Ráckevei Duna-ági híd (Soroksári-híd) térségében, valamint Halásztelek és az M6-os autópálya közti szakaszon.

A pályaszakasz újraépítése és fejlesztése, illetve a szakaszon található hidak felújítása 2020 tavaszáig valósulhat meg. A beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós és hazai forrás felhasználásával jön létre. A kivitelezést a STR M0 Konzorcium (STRABAG Építő Kft., STRABAG AG) végzi nettó 26,753 milliárd forint értékben.

Kapcsolódó cikkek