Beújít az EVA Air

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 28. 12:47

Augusztus 21-e mérföldkő volt az EVA Air történetében: nyugdíjazták a légitársaság flottájába tartozó utolsó Boeing 747-400-as utasszállító gépet, amely típus Jumbo Jet néven vált a világ egyik legismertebb repülőgépévé.

A nyugdíjazott Jumbo Jet


Majd' 25 éven keresztül ez a géptípus alkotta az EVA Air hosszútávú flottájának gerincét. 1992-ben vette meg a légitársaság az első két B747-esét. A vadonatúj gép első útja Los Angeles-be vezetett.

Az első gépek átvétele


Külön érdekessége ennek a járatnak, hogy itt mutatkozott be – a világ légitársaságainak történetében először – az economy és business osztály melletti harmadik osztály, az Evergreen Deluxe Class, köznapi nyelven a prémium economy osztály. Ez az osztály nagyon gyorsan népszerű lett a szabadidős és üzleti utasok körében. A későbbiekben a többi légitársaság az EVA Air mintájára vezette be saját „harmadik" osztályát.

A gép búcsúztatóján sok-sok emlék elevenedett fel, hiszen az EVA Air B747-eseinek különleges utasai között olyan veszélyeztetett és védett állatok voltak,  mint például a kínai pandapár, a 4 bűbájos ausztrál koala vagy a Kína jelképének választott mandzsu daru madarak.



Az EVA Air flottájában a B747-es gépeket mára teljes egészében felváltották az ultramodern Boeing 777-es gépek, amelyből jelenleg 34 darabbal rendelkezik a légitársaság. Ezeknek a gépeknek a fedélzetén is megtalálható az immár klasszikussá vált három osztály: az Economy, az Elite és a Royal Laurel névre keresztelt business osztály.

EVA Air Royal Laurel Class

A légitársaság tavaly ősszel ezt az új géptípust állította szolgálatba a Bécs – Bangkok – Taipei útvonalon, így az EVA Air Bécsből induló utasai minden eddiginél kényelmesebben utazhatnak. A járatok hetente négy alkalommal közlekednek (kedd, szerda, péntek, vasárnap), mégpedig esti órákban indulnak az osztrák fővárosból és másnap délelőtt érkeznek Bangkokba – ami a magyar utasoknak tökéletes menetrendet jelent thaiföldi utazásukhoz.

Az EVA Air légitársaság hazai képviseletét az AVIAREPS Kft. látja el.

Kapcsolódó cikkek