Bezárt a Lengyel Idegenforgalmi Képviselet

Forrás: turizmus.com

 2015. január 04. 19:32

Két ünnep között váratlanul és indoklás nélkül bejelentették, hogy sajnálatos módon január 1-jétől bezár Budapesten a Lengyel Idegenforgalmi Képviselet.

A megszokott e-mail cím, a www.lengyelorszag.travel weboldal és a képviselet Facebook oldala egyelőre továbbra is elérhető.

Nem ez az első váratlan változás a Magyarországon működő idegenforgalmi hivatalok körében. A sort 2010 nyár elején a budapesti Román Turisztikai Képviselet kezdte, melyet szintén indoklás nélkül, gazdasági okokra hivatkozva zártak be.

Ezt 2011 márciusában a brit VisitBriatin, majd a Cseh Turisztikai Hivatal követte, 2012 végén pedig az olasz képviselet, az ENIT is bezárt, és a bécsi központhoz került a magyar piac. 2013-ban a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal bezárása lepte meg a szakmát, igaz, a képviselet a követségen belül tovább működik. A Francia Idegenforgalmi Hivatal is átalakult, majd most, 2014 végén Elisabeth Parragh-Pataki, a korábbi Masion de la France, immár Atout France magyarországi képviselője nyugdíjba vonulásával átmenetileg a francia képviselet magyarországi működése is szünetel, a bécsi központ felel a magyar piacért.

Az idő és a statisztika fogja majd eldönteni, mindez milyen hatással lesz majd a kiutazásra az egyes országok tekintetében.

Szerencsére pozitív változás is történt, ilyen volt Tunézia intenzív hazai megjelenése tavaly. A turisztikai képviselet 2011-es bezárása után 2013-ban újranyitott, tevékenysége azóta is aktív és töretlen.

Szintén nagyon aktív a horvát, a szlovák, az osztrák és a német képviselet, és ez mindhárom ország beutazásában látszik, a magyar turisták száma mindhárom desztinációban nőtt. Szintén jelen van Málta, amely az Air Málta járatsűrítésének is köszönhetően szintén számít a magyarokra.