Big data és mesterséges intelligencia a budapesti Turizmus Világnapon

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 18. 15:03

Az UNWTO honlapján olvasható a budapesti Turizmus Világnap részletes szakmai programja. A legérdekesebbeket ajánljuk a figyelmükbe.

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a Turizmus Világnapját. Idén az a megtiszteltetés érte hazánkat, hogy 2018-ban a World Tourism Day házigazdája Magyarország, pontosabban Budapest lesz.

Az eseménysorozat szeptember 26-án indul egy fogadással, amit a Hilton Budapest Dominikánus udvarában tartanak, és amin jelen lesz Zurab Pololikashvili, a ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) főtitkára, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezető igazgatója.  A Zurab Pololikashvili, Menczer Tamás kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkár, Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója, és Gloria Guevara, a WTCC  (World Travel & Tourism Council) elnök-vezérigazgatója részvételével tartandó másnapi megnyitót kerekasztal beszélgetés követi.

 

A fő kérdés: Mit keres egy vállalkozó, ha innovatív turisztikai termékbe akar befektetni? A start up-verseny első fordulója után újabb kerekasztal beszélgetés következik arról, hogyan lehet felszabadítani a turizmusban rejlő potenciált az innováció segítségével. A délután egyik fő témája a technológia szerepe lesz a fenntartható turizmusban. Szóba kerül többek között a BigData, a digitális platformok, a mesterséges intelligencia. Az egyik hozzászóló Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke lesz. Érdekesnek ígérkezik az ezt követő beszélgetés, amit Erdős Ádám, a Google travel industry managerének beszéde nyit, és amit Bíró Pál, a Google üzletfejlesztési managere moderál. A téma: BigData a turizmusban. A harmadik beszélgetésben a turizmus, a technológia és a zene kapcsolatát vizsgálják, a fesztiválokra is kitérve.

A rendezvény a start up-verseny győzteseinek kihirdetésével, Natalya Bayona, az UNWTO senior szakértőjének záróbeszédével, majd vacsorával zárul.

Szeptember 28án a résztvevők három kirándulás közül választhatnak. Megismerkedhetnek Budapesttel, a Dunakanyarral vagy etyeki gasztronómiai és bortúrán vehetnek részt.

A részletes program olvasható ITT.