Bisztronómia az Air France fedélzetén

Forrás: turizmus.com

 2016. április 11. 17:47

Újabb sztárséf csatlakozott az Air France-hoz: április elejétől Yves Camdeborde készíti a Business Class menüsorát. A gourmet fogások a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről induló hosszú távú járatain kívül 15 középtávú úton is elérhető.

Camdeborde (képünkön) a bisztrókonyha legismertebb képviselője, ételeit az egyszerűség és a különféle ízek tökéletes párosítása jellemzi. A séf szerint ételei a kiváló minőségű alapanyagoktól lesznek egyediek – írja a francia légitársaság közleményében.

Camdeborde olyan híres éttermekben tanult, mint a Ritz vagy a Tour D'Argent. Első éttermét 1992-ben nyitotta Párizsban, ahol a tradicionális francia ételek mellett újragondolt helyi finomságokkal kápráztatta el a vendégeket. Később saját szállodát nyitott új étteremmel, ahol már a bisztrójellegű ételeken volt a hangsúly.

A francia sztárszakács hat új fogást álmodott meg a légitársaság Business Class osztályára. A gourmet kreációkat hat hónapig kóstolhatják az utasok, a menük pedig 15 naponta megújulnak. Íme néhány fogás az újszerű menüsorból: tőkehal és füstölt lazac almával és zellerrel, parmezánmorzsával és napraforgómaggal; serpenyőben sült csirke savanyú lilahagymával és szőlővel, supreme mártással és gőzölt rizzsel; lassan főtt marhafondant Banyuls ecettel, zöldséggombócokkal, gesztenyével, narancshéjjal bolondítva.

Az Air France küldetésének érzi a francia gasztronómia népszerűsítését, ezért folyamatosan innovatív séfekkel együttműködve készíti el a fedélzeti fogásokat. Amellett, hogy a kiváló séfek egyedi menüsorokat álmodnak meg, az Air France catering-leányvállalatának, a Servairnek a feladata, hogy az ízek frissek maradjanak az utazás időtartama alatt.