Bizakodó újrakezdés a 25 éves jubileumát ünneplő Gruber Travelnél

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2021. június 03. 13:57

Az elmúlt egy év viszontagságai után optimistán tekint a nyári szezon elé a Gruber Travel. A cég 25 éves jubileuma és az újraindulás alkalmából kedvezményekkel és nyereményjátékkal várja az utasokat.

„Az elmúlt években többször éreztem, hogy a fapados járatok térnyerése és a különböző foglalási motorok elterjedése miatt egyre kevéssé van szükség tevékenységünkre. A pandémia ugyan alaposan megtépázta az utazásközvetítőket– mi 6 irodánkból 3-at tudtunk megtartani, csapatunk létszáma pedig megfeleződött –, ugyanakkor helyreállította a bizalmat és az igényt a tevékenységünk iránt" – számolt be lapunknak az újraindulás időszakát jellemző tapasztalatairól Gruber Csaba, a cég ügyvezetője.

Elmondása szerint a Covid alatt ugyanis sok utas pórul járt: nem, vagy nehezen tudták visszaszerezni az egyénileg lefoglalt, ám meghiúsult turisztikai szolgáltatások árát, emiatt felértékelődött az utazási irodák által nyújtott biztonság és kiszámíthatóság. "Az újraindulás bizonytalansága, a ki- és beutazási szabályok kuszasága miatt az utasoknak minden korábbinál nagyobb szüksége van a tájékoztatásra és a megerősítésre, örülnek, ha támaszkodhatnak valakire az utazási döntések meghozatalakor. A személyhez vagy irodához való kötődés és bizalom ismét felértékelődött. Mindezek miatt a nehézségek ellenére is pozitívan látom a jövőt" – tette hozzá.

 

A lehetőségekkel párhuzamosan erősödik az utazási kedv

A cég jelenleg több mint 100 magyar és külföldi utazásszervező partner ajánlatait kínálja, emellett igény szerint utazási csomagokat is összeállít. Szerencsés, hogy a hivatalosan is megnyitott desztinációknak évek óta a specialistái, a mediterrán országokban és a török riviérán széles árualappal, nagy helyismerettel rendelkeznek.

A cég egyik irodája egy plázában

Fotó: Gruber Travel

Bíznak benne, hogy rövidesen Görögország és Spanyolország esetében is korlátozás nélküli ki- és beutazásra lesz lehetősége mindenkinek.

A korlátozások olvadásával párhuzamosan tapasztalatuk szerint az utazási kedv is folyamatosan nő, két hete érzékelhetően megugrott a kereslet. „A héten felszállt az első egyiptomi charter, melyet heteken belül újabbak követnek. Biztató, hogy a Ryanair Gran Canaria-ra induló járata is 95 százalékos töltöttséggel indult, kint is nyitnak az éttermek, szállodák. Szép lassan újra elkezd lélegezni a turizmus, a megfelelő biztonsági szabályok betartása mellett újra működni kezdenek a desztinációk. A turizmus beindulásához a legjobb reklámot a hazatérő utasok jelentik majd" – vélekedett a szakember, hozzátéve, hogy az uniós védettségi igazolvány tovább gyorsíthatja a folyamatot.

Beszélt arról is, miközben az utazásszervezők nagy része talpon maradt, a csak közvetítéssel foglalkozó irodák közül sokan bezártak, megszüntették tevékenységüket, irodájukat. Mindezzel együtt a potenciális utazók száma is csökkent, különböző okok miatt: sokaknak megszűnt a munkahelye, elfogyott a szabadsága, védettség hiányában nem tud, vagy nem is akar utazni. Jelenleg a piac újrafelosztása zajlik, az összes piaci szereplő „restartot" vesz – fogalmazott Gruber Csaba.

 

25 év, 200 ezer utas

A Gruber Travel helyzete abból a szempontból különleges, hogy az újraindulás egybeesik a cég 25 éves jubileumával. Első irodájukat ugyanis 1996. június elsején Travel 2000 néven nyitották meg. A legjobb időszakban 10 irodát működtettek forgalmas helyszíneken, főként bevásárlóközpontokban. Nyáron a mediterrán célpontokra, télen jellemzően az egzotikus nyaralóhelyekre utaztatnak a kezdetek óta, tapasztalatuk, helyismeretük komoly versenyelőnyt jelent számukra. A cég indulása óta már több mint 200 ezer utas nyaralt velük – összegezte a 25 évet Gruber Csaba.

Las Palmas tengerpartja. A Grubert Travel a kezdetek óta utaztat a mediterrán üdülőhelyekre

Fotó: 123rf.com

„Tevékenységünk 90 százalékát mindig a közvetítés tette ki, arra törekedtünk, hogy kínáltunkban az összes nagy, külföldi és belföldi túraszervező programja megtalálható legyen. Meggyőződésem, hogy egy utazásközvetítő sikere szempontjából a széles árualap meghatározó, törzsutasaiknak ugyanis csak így tudunk évről évre újat nyújtani, legyen szó akár nyaralóprogramról, akár körutazásról."

A törzsutasok és a lehetséges, új vendégkör megszólítása szempontjából egyaránt fontos a 25. éves jubileum és az újraindulás apropóján elindított Restart Bónusz Programjuk. A promóció során a  június 1. és szeptember 30. között lefoglalt külföldi és belföldi utakra akár 50 ezer forintnyi bónusz jár, mely nem csak kedvezményt jelent, de nyereményszelvény is egyben. A 25 darab, több millió forint értékű utazási utalványt partnereik ajánlották fel, a nyeremények száma folyamatosan növekszik. „Ez azt jelenti, hogy a szerencsés utasaink nem csak a kedvezményeket élvezhetik, de akár a következő nyaralásukat is megnyerhetik" – tájékoztatta szerkesztőségünket a részletekről az ügyvezető.