Bízik a szezonban az ETI

Forrás: turizmus.com

 2016. február 11. 15:30

Nem tapasztalja a cég programjai iránti kereslet csökkenését az Express Travel International (ETI) a magyar piacon, sőt. Az Egyiptom-specialista utazási iroda a májustól közlekedő hurghadai charterlánca mellett tervbe vette egy másik járat indítását is Budapestről, Kolozsvár becsatolásával.

Az egyiptomi előfoglalás jelentős pluszt mutat a tavalyi év hasonló időszakához képest az ETI budapesti indulású útjai esetében – tudtuk meg Kerekes Gábor irodavezetőtől.

A magyar piacon 2013 óta jelen lévő cég 2015-ben – az indulási évhez képest – megháromszorozta egyiptomi utasai számát Magyarországról és Romániából, idén azonban a kedvező előfoglalási számok ellenére is óvatosak, minimális növekedéssel számolnak a magyar piacon.

A cég vagyoni biztosítékát érintő kérdésünkre – mivel azt nem Magyarországon igazolta – Kerekes Gábor elmondta, hogy a hazánkban határon átnyúló utazásszervezés keretében tevékenykedő Express Travel International Gmbh (ETI Ausztria) több mint 3,7 millió eurós vagyoni biztosítékkal rendelkezik.

Jelenleg egy charterük fix Magyarországról, amelyet vagy a Nesma Airlines vagy az Air Cairo (még folynak a tárgyalások) közlekedtet majd május 7-től Budapestről Hurghadára, ahonnan igény szerint busztranszfert biztosítanak Marsa Alamra. A főszezonban Budapestről tervbe vették egy második saját hurghadai charter indítását is, amelybe bekapcsolnák Kolozsvárt.

Az osztrák ETI egyébként heti 8-10 chartergépet közlekedtet majd főszezonban Egyiptomba (Hurghada, Marsa Alam, Sharm el Sheikh) több ausztriai városból (Bécs, Graz, Linz stb.). A magyar utasok ezek mellett pozsonyi, szliácsi és ljubljanai indulást is választhatnak, sőt elképzelhető egy kassai járat beállítása is.

Kínálatukat ezenkívül néhány új desztinációval is bővítik idén, Bécsből elérhető lesz velük többek között Várna (Bulgária), valamint Szicília, Szardínia és Calabria – ezekbe az úti célokba block seatekkel rendelkeznek –, a hagyományos török, görög és ciprusi nyaralóhelyek mellett. A kínálatbővítés fontos részeként a cég kizárólagosságot szerzett több, jó minőségű horvátországi szálloda értékesítésére, elsősorban egyéni utasok részére – ezek is hamarosan foglalhatók lesznek.