Biztonsági okokból felfüggeszti kisinyovi járatait a Wizz Air

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2023. február 28. 10:50

A Wizz Air március 14-től biztonsági okokból felfüggeszti a Moldovai Köztársaság fővárosába, Kisinyovba (Chişinău) közlekedő összes járatát.

A Wizz Air folyamatosan nyomon követte az ország biztonsági helyzetét, állandó kapcsolatot tartott a hatóságokkal, hogy a legmagasabb szinten tartsák a biztonságot, de a Moldovai Köztársaságban tapasztalt fejlemények következtében a veszélyhelyzet megnövekedett, ezért hozták meg ezt a nehéz és felelősségteljes döntést – írja közleményében a légitársaság.

A Chişinăuba érkező és innen induló járatokat március 14-től függesztik fel.

A Moldovai Köztársaság utasait támogatandó ugyanakkor megnövelik járataik számát a romániai Iaşiból Barcelona, Milánó Bergamo, Róma Ciampino, Róma  Fiumicino, Larnaca, Dortmund, London Luton és Treviso repterekre, valamint új járatot indítanak Berlinbe. A Chișinăuból Budapestre és Prágába közlekedő járatokra egyelőre nem tudnak alternatívát kínálni.

Március 14-től felfüggeszti moldovai járatait a Wizz Air

Fotó: Facebook/Aeroport international de Chisinau

A törlések miatt az érintett utasokat e-mailben értesíti a légitársaság. Az utasok átfoglalhatnak egy másik járatra, kérhetik a jegy árának 100 százalékos visszatérítését, vagy kredit formájában történő, 120 százalékos visszatérítését egy jövőbeni foglaláshoz.

A Wizz Air közleményében megjegyzi: továbbra is figyelemmel kísérik a helyzetet, és abban a pillanatban, ahogy erre lehetőség nyílik, visszatérnek Chişinăuba.