Biztonsági próbaüzem a Schipholon

Forrás: TravelGSA

 2016. november 08. 13:30

Új átvizsgáló eszközt tesztelnek az amszterdami Schiphol reptéren az utasok kényelmének növelése, és a reptér biztonsági szintje, valamint hatékonysága növelése érdekében.

Fotó: Amsterdam Layovers

 

A holland Nemzeti Biztonság és Terrorelhárítási Szervezet és a KLM új eszközt tesztel a kézipoggyászok vizsgálatára. A szoftver használatával a biztonsági alkalmazottak 360°-ban tekinthetik meg a kézipoggyász tartalmát, mellyel minden szögből, alaposan tudják azt ellenőrizni – az utasoknak így nem kell kivenni a laptopot és a folyadékokat táskájukból. A próbaüzemet két területen végzik, ahol az utasok tájékoztatást és segítséget kapnak.

Továbbra is át kell ugyanakkor tenni a folyadékokat egy zárható műanyag tasakba, és ezek összmennyisége továbbra sem haladhatja meg az 1 litert, egyenként pedig a 100 ml-t. A próbaüzem területén viszont az ellenőrzés alatt az utasok táskájukban hagyhatják az összecsomagolt folyadékokat.

A tesztelés másik célja, hogy kiderüljön, ez az ellenőrzési mód gyorsabb és egyszerűbb-e az utazók számára. Amennyiben minden terv szerint működik és a 2017 végig tartó próbaüzem sikerrel zárul, a reptéren mind a 67 biztonsági ponton bevezetik az új rendszert.