Biztonságosnak, viszont körülményesnek tartják az utasok a repülést

Forrás: turizmus.com

 2021. július 22. 16:36

Az IATA kutatása szerint az utasok többsége egészségügyi szempontból megbízhatónak tartja a repülést, a maszkviselést is támogatják, de sok fejtörést okoznak nekik a nem egységes szabályok – mutat rá az Airportal.hu cikke.

Mint írják, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) közvélemény-kutatást végzett 11 országban közel 5 ezer utas megkérdezésével. Az eredmények szerint 85 százalékuk úgy gondolja, a repülőgépek belterét megfelelően fertőtlenítik, 65 százalékuk pedig egyetért azzal, hogy olyan tiszta a levegő a fedélzeten, mint egy műtőben.

A megkérdezettek 83 százaléka támogatja a fedélzeti maszkviselést, bár rövid időn belül ők is eltörölnék ezt a szabályt, és 90 százalékuk szerint a személyzet hatékonyan tartatja be a rendelkezést.

A megkérdezettek 83 százaléka támogatja a fedélzeti maszkviselést, bár rövid időn belül ők is eltörölnék ezt a szabályt

Fotó: 123rf.com

Azonban a válaszadók negatívumként értékelték, hogy az utazási és belépési szabályok bonyolultak, emiatt nehézkessé vált a repülővel való utazás, vagyis nehezen beszerezhetők a dokumentumok, bonyolult a papírmunka és körülményes a tesztelés.

A megkérdezettek 89 százaléka véli úgy, hogy a kormányoknak minden repüléssel kapcsolatos folyamatot sztenderdizálnia kellene.

Az írás azt is kiemeli, hogy tízből kilenc utas szerint a dokumentumok kezelésére a mobilalkalmazások a legjobbak, 75 százalékuk csak ilyen applikációkat használna, de az adatok fölött nincs teljes kontrolljuk.