Vigyázz, holttér! – matricával hívja fel a figyelmet a BKK a biztonságos közlekedésre

Forrás: MTI/turizmus.com

 2024. május 13. 11:58

Élénk, sárga színű, a nagyobb méretű járművek holtterére figyelmeztető matricákat helyez ki májustól autóbuszok és trolik hátuljára és oldalára a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) – közölte a társaság.

A matricákon Vigyázz, holttér! felirat olvasható magyarul és angolul, illetve fekete ábra jelzi az autóbusz körüli holtteret. Ezeken túl mintegy 120 autóbusz hátulján is megjelennek holttérre figyelmeztető, nagyobb méretű plakátok.

A francia és brit jó gyakorlatokat is követő kezdeményezés célja, hogy felhívja a járművezetők, a kerékpárral, rollerrel vagy gyalog közlekedők figyelmét a biztonságos közlekedésre.A járművek hátulján elhelyezett matrica menetközben, míg az oldalmatrica a busz mellett piros lámpánál várakozók számára hasznos, hiszen utal arra, hogy a vezetőfülke mellett állva holttérben van a közlekedő, így a busz- vagy troli sofőrje nem láthatja – írja a BKK.

Holttérre figyelmeztető programot indít a BKK

Fotó: BKK

 

A közleményben írtak szerint a program részeként a BKK szemléletformáló oktatást biztosít a buszok és trolibuszok vezetőinek, továbbá egy edukációs videót is készítenek, amely a társaság honlapján és közösségi oldalain lesz elérhető.