Még több vonat és VOLÁN-busz követhető valós időben a BudapestGO-ban

Forrás: MTI

 2024. április 30. 17:43

Egy új fejlesztésnek köszönhetően április végétől a BudapestGO felhasználói már valós időben, a járatok teljes vonalán nyomon követhetik, hogy hol jár az a fővárost is érintő MÁV-vonat vagy Volánbusz-járat, amellyel utazni szeretnének.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a március 1-jével létrejött tarifaközösség bevezetését követően minden Budapestet érintő MÁV-vonat útvonalát és aktuális helyzetét a teljes szakaszon megjeleníti az alkalmazásban.

Példaként említették, hogy Szeged vagy Debrecen vasútállomásról is valós időben lehet megtervezni az utazást bármelyik budapesti vagy agglomerációs helyszínre, illetve a visszaútra is.

Ez azt jelenti, hogy ha nem a menetrendben rögzített időben érkezik egy járat, azt a BudapestGO azonnal figyelembe veszi, és rögtön az előnyösebb útitervet javasolja a felhasználóknak – írták.

Még könnyebb az utazástervezés az alkalmazással

Fotó: BKK

A közlemény szerint múlt év januárja óta már a Volánbusz 300 és 899 közötti járatszámú regionális autóbuszai is követhetők a BudapestGO-ban, ezek egészülnek most ki 29 további távolsági járat valós idejű információival.