BKK: szombattól 320 villamoson lehet kerékpárt szállítani

Forrás: MTI

 2020. október 17. 10:21

Minden fővárosi Tátra típusú villamoson lehet kerékpárt szállítani szombattól, így a budai fonódó hálózat meghatározott vonalai mellett a pesti oldal több villamosvonalán is lehetőség nyílik erre – írja közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közlemény szerint a BKK és a BKV közös fejlesztésének köszönhetően ezentúl a városban közlekedő villamos szerelvények mintegy harmadára már kerékpárral együtt is fel lehet szállni.

Azt írták: a budai fonódó villamoshálózat meghatározott vonalai mellet szombattól Pesten az angyalföldi térségben közlekedő 12-14-es járaton, az 1-es villamoson, valamint a kőbányai 28-ason utazóknak is elérhetővé válik a bicikliszállítási szolgáltatás.

Kerékpár szállítására jelenleg mintegy 140 villamoskocsin van lehetőség Budapesten, szombattól azonban már mintegy 320-on lehet majd.

Ezentúl a Budapesten közlekedő villamos szerelvények mintegy harmadára már kerékpárral együtt is fel lehet szállni

Fotó: 123rf.com

A szolgáltatás igénybevételére a kerékpáros piktogrammal ellátott, nem alacsony padlós szerelvényeken van lehetőség. A villamosokon kocsinként legfeljebb egy kerékpár szállítható, amelyeket a kocsi végében felszerelt tépőzárral kell rögzíteni.

Az utasnak érvényes jeggyel, bérlettel, valamint a biciklire érvényesített jeggyel vagy kerékpárbérlettel kell rendelkeznie.

Szeptember óta ugyanakkor – három hónapos tesztidőszakra – hétvégenként díjmentesen lehet kerékpárt szállítani minden arra alkalmas vonalon – emlékeztetett a BKK.