Bogáts Balázs a Budapest Airport kereskedelmi vezérigazgató-helyettese

Forrás: turizmus.com

 2023. május 08. 11:25

A Budapest Airport bejelentette, hogy Bogáts Balázst kereskedelmi vezérigazgató-helyettessé léptette elő. A pozícióban a frissen kinevezett vezérigazgatót, Kam Jandut váltja.

Bogáts Balázs azonnali hatállyal a kereskedelmi üzletág vezetőjévé vált, amely a repülőtér összes üzleti tevékenységével együtt a marketinget is magában foglalja. Új szerepkörében a légitársaságokkal, kiskereskedelmi partnerekkel, földi és mobilitási partnerekkel folytatott kereskedelmi értékesítési és marketingtevékenységekért lesz felelős, és közvetlenül a vezérigazgatónak tartozik majd beszámolási kötelezettséggel - közölte a Budapest Airport.

A szakember a kereskedelmi vezérigazgató-helyettes pozícióban Kam Jandut váltja, akit a múlt hónapban neveztek ki a repülőteret üzemeltető vállalat vezetőjévé, a távozó Chris Dinsdale utódjává.

bogatsbalazs_bud

Bogáts Balázs

Fotó: Budapest Aiport / Baranyi Róbert

Bogáts Balázs széles körű, 20 éves légiközlekedési karrierre tekint vissza, amelyből több mint egy évtizedet a Malév légitársaságnál töltött el, először kereskedelmi vezetőként, majd a Malév Ground Handlinghez igazolt. Ezt követően 2011-ben csatlakozott a Budapest Airporthoz, ahol a repülőtér koncessziós menedzsere lett, és a koncessziók, a repülési díjak és az ösztönző rendszerek fejlesztésével foglalkozott. 2014-ben előléptették járatfejlesztési vezetővé, feladata az új légitársaságok bevonzása és a meglévő partnerekkel való kapcsolatok erősítése volt. 2017-ben a kereskedelmi tervezés vezetőjévé léptették elő, majd 2022-ben kinevezték járatfejlesztési igazgatóvá.

A járatfejlesztési csapat tevékenysége rekordméretű növekedést eredményezett. Bogáts érkezése óta a repülőtér forgalma megduplázódott, 2019-re 16 millió utasra növekedett, ennek köszönhetően Budapest abban az évben a Routes Europe és a World Routes Marketing Awards összesített győztese lett. Nagy szerepet vállalt a járványt követő helyreállítási erőfeszítésekben. Előrejelzései szerint a repülőtér idén 14 millió utast fog fogadni, és 2024-ben eléri a járvány előtti szintet.