Bombafenyegetés miatt Ferihegyen szakította meg útját a Wizz Air egyik járata

Forrás: turizmus.com

 2022. július 20. 19:18

Névtelen bombafenyegetés miatt délután leszállt Budapesten a Wizz Air Bariból Krakkóba tartó járata. A szükséges ellenőrzések megerősítették, hogy hamis fenyegetésről volt szó.

Bombafenyegetés miatt a budapesti repülőtéren szakította meg útját szerdán a Wizz Air Bariból Krakkóba tartó járata, az utasok vészcsúszdán hagyták el a repülőgép fedélzetét – írja az AIRportal.

A Wizz Air HA-LGA lajstromjelű Airbus A321neo típusú repülőgép a Balaton észak-nyugati részénél fordult Budapest irányába, majd megkezdte a süllyedést, és 14:30 után nem sokkal a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren leszállt.

Az utasok vészcsúszdán hagyták el a repülőgépet

Fotó: Demetris Gregoriou / AIRportal, Facebook-csoport

A Wizz Air hivatalos közleménye szerint a légitársaság "megerősíti, hogy a július 20-án Bariból Krakkóba tartó W6 5058-as számú járata július 20-án névtelen fenyegetést kapott egy fedélzeten elhelyezett robbanószerkezetről. A repülőgépet a budapesti repülőtérre irányították át, ahol valamennyi utast és a személyzet minden tagját evakuálták. Az illetékes hatóságok a protokollnak megfelelően elvégezték a szükséges ellenőrzéseket és megerősítették, hogy hamis fenyegetésről volt szó. A Wizz Air 22:30-kor Budapestről induló mentesítő járatot szervez azon utasai számára, akik még ma tovább utaznának a krakkói II. János Pál Nemzetközi Repülőtérre. Utasaink és személyzetünk biztonsága mindig is a legfőbb prioritás marad számunkra."

A Budapest Airport délután úgy tájékoztatta az AIRportalt, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es futópályáját az esemény miatt lezárták, de a pályazár a járatok indulását és érkezését nem érintette, a repülőtér zavartalanul üzemelt.