Bor, tánc, telihold a Balaton felett

Forrás: turizmus.com

 2017. július 13. 18:01

Az északi part leghangulatosabb borfesztiváljának a Szent György-hegyen található egykori Eszterházy présház ad otthont.

Itt keltette életre a romos présházból Gilvesy Robert azt a pincészetet, ami mesés borai mellett lélegzetelállító balatoni panorámával is büszkélkedhet.

Idén 4. alkalommal, egy ízig-vérig bohém fesztivál keretében a Gilvesy Pincészet kitárja e varázslatos hely kapuját és egy helyre hozza mindazt, ami szem-szájnak, no meg a fülnek ingere.

A Bohém Légyott gasztro felelőse ezúttal Chef Anatoli Belov lesz, a Kanadából Magyarországra emigrált séf, aki Vancouvertől Budapestig kényeztette már a húsimádók ízlelőbimbóit. A nagysikerű Zoltan18 lakásétterem után, Chef Anatoli a HUSIKAM koncepcióval a fesztiválon debütál először, így nagyszerű ételekben biztosan nem lesz hiány, s a frissítő borokat most is a Gilvesy Pincészet szolgáltatja.

A helyszín szokásosan pazar: előttünk a Szigligeti vár és a Balaton tűnik el a naplementében, mögöttünk bazaltorgonák díszítik a vulkanikus eredetű, a szőlő táptalajaként szolgáló pannon lösszel és homokkal borított Szent György-hegyet.

Az eseményhez a zenei aláfestés idén a világzene jegyében történik, fellép a Cirkusz-Ka trió és a Descaradura. Naplemente után, a kötelező kör zsíros deszkákhoz Dj Papa Áron szolgáltatja majd a talpalávalót.

Kapcsolódó cikkek

Vörösborfesztivál Villányban

2015. szeptember 28.