Börtönbe is kerülhet a részeg légi utas

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 27. 13:45

Az utóbbi időben nagyon elszaporodtak világszerte a repülők fedélzetén történő rendzavarások és lerészegedések, ezért az Egyesült Királyság vezető légi közlekedési hatósága figyelmeztette a repülőutasokat, hogy a jövőben komoly büntetéssel számolhatnak, akár még szabadságvesztéssel is.

Most, a Bank holiday, azaz augusztus végi össznépi pihenés és utazási láz előtt tartották aktuálisnak hogy bejelentsék az új rendelkezést. Egyébként is elsősorban a munkaszüneti napok, hosszú hétvégék és ünnepek idején szaporodnak meg a rendzavarások, márpedig napi sok ezer járat indul el és érkezik meg az Egyesült Királyság repülőtereire.

Ezért a Polgári Légiközlekedési Hatóság (CAA) nyilatkozatban tette közzé, hogy bármiféle botrányos, zavaró viselkedés vagy lerészegedés egy repülőtéren vagy egy repülőgépen elfogadhatatlan, és súlyos büntetéssel jár a jövőben, akár még szabadságvesztéssel is – adja hírül a Telegraph.

Az Egyesült Királyságban a nyári szezon kezdete előtt már 202 jelentés érkezett rendbontó viselkedésről

Fotó: pixabay

Richard Stephenson, a CAA igazgatója kiemelte: „A légi közlekedési ágazat keményen fog dolgozni a jövőben, hogy mindenki problémamentesen utazhasson. Ezért mindenkit felszólítunk arra, hogy felelősségteljesen járjon el, mivel a részeg és botrányos magatartás teljességgel elfogadhatatlan. Nemcsak hogy zavarja az útitársakat, de veszélyeztetheti a repülésbiztonságot is. A rendetlenkedő utasoknak tudniuk kell, hogy ilyen esetekben a törvény lesújt rájuk, akár öt év börtönt is kaphatnak a bűnösök.”

Az elmúlt öt évben több mint 1500 ilyen esetről számolt be a légi személyzet, a 2013-as 98 esetről tavalyi 417-re növekedett a bejelentések száma. A nyári szezon kezdete előtt már 202 jelentés érkezett rendbontó viselkedésről.

Kapcsolódó cikkek

Etikai kódex fapadosoknak

2018. augusztus 03.