Bortúráktól oroszlánmentésig

Forrás: turizmus.com

 2018. április 13. 07:58

Ha már túl vagyunk a strandolás, napozás, wellness szentháromságán, és egészségünk is engedi, felfedezhetjük aktívabban is a világot. A célok és hobbik eltérőek, de tíz népszerű irányzat szerte a világon jellemző.
Ezek között vezet a túrázás, a legkülönfélébb nehézségi fokokkal, a dombokon való sétától a Csomolungmáig. Erre is sok országban nyílik lehetőség, még az olyanokban is, ahová eddig csak strandolni jártunk. Görögország például ugyancsak tele van hegyekkel, bár a tűző napon nem ajánlott a csúcsok között bóklászni – írja az alltomresor.se.

A borturizmus egyre többek kedvence, amit sok helyen kötnek össze a lovaglással.

A világ műkincseinek tanulmányozása általában része a tipikus turistautaknak, de léteznek olyan programcsomagok, amelyek kifejezetten erre a témára épülnek. E tekintetben a szentpétervári Ermitázst is megemlíti már a cikkíró, a nagy európai múzeumok mellett.

A biciklizés, a jógázás, a kertek megcsodálása, a jótékonykodás, önkéntes munka és az állatvédelem következnek ezután. A bevállalósabbak akár oroszlánbébik gondozásában is segíthetnek Zimbabwéban.

Az északi országokban gyakori, hogy a jó erőben lévő nyugdíjasok Afrikába mennek önkéntes munkát végezni, főleg ha előtte egészségügyi vonalon dolgoztak, és még ők fizetnek ezért a lehetőségért, nem kis keveset.

Kapcsolódó cikkek