Borús jövőkép a német reptereken

Forrás: MTI

 2020. április 14. 11:46

A vírusjárvány miatt bevezetett utazási korlátozások szinte teljes egészében leállították a német repülőterek utasforgalmát a német Der Spiegel című lap jelentése szerint.

A német repülőtér-üzemeltetők szakmai képviseleti szervezete, az ADV egy belső kimutatását idéző lapjelentés szerint a március 30-tól április 5-ig terjedő héten 97,6 ezer utas fordult meg a németországi repülőtereken, 98 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos hetében, amikor 4,5 millió volt az utasforgalom.

Az ADV a forgalmi kilátásokat is borúsan ítéli meg, mivel a német szövetségi kormánynak a külföldön ragadt német polgárokat hazaszállító programja is már a befejezés előtt áll. "A légitársaságok többsége szünetelteti járatait" – állapítja meg a dokumentum.

Alig volt utas a németországi repülőtereken április első hetében

Fotó: 123rf

A repülőtér-üzemeltetők növekvő pénzügyi nehézségek mellett is fenntartják a repülőterek működését a légi teherforgalmi, valamint az utasforgalmi charterjáratok lebonyolítása érdekében. "A repülőterek üzemeltetése azonban bevétel nélkül nem sokáig tartható fenn" – jegyzi meg a dokumentum. Az ADV ezért likviditási támogatásra és költségek átvállalására számít a német kormánytól.