Bosznia-Hercegovina egyszerűsített a külföldiek határátlépésén

Forrás: MTI/turizmus.com

 2021. június 14. 08:51

Már nemcsak negatív PCR-teszttel, hanem akár antitestteszttel, vakcinaigazolással vagy a koronavírus-fertőzésből történő felgyógyulást igazoló dokumentummal is beléphetnek külföldiek Bosznia-Hercegovinába.

Tavaly október óta a boszniai és a külföldi állampolgárok is csak negatív PCR-teszt felmutatásával léphettek be az országba a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. Később a boszniaiak és a szomszédos országok lakói számára egyszerűsítették a belépést, a távolabbról érkező külföldieknek viszont továbbra is negatív tesztre volt szükségük.

A magyar Konzuli Szolgálat oldalának tájékoztatása szerint június 11-től külföldiek akkor léphetnek be Bosznia-Hercegovinába, ha a határátkelőhelyen (európai országok esetén 48, más államokból jövőknek 72 óránál nem régebbi) negatív PCR-tesztet vagy antigén gyorstesztet mutatnak be a SARS-CoV-2 vírusra. Ugyanakkor PCR-teszt nélkül utazhatnak be azok, akik bizonyítani tudják, hogy Covid-19 ellen be vannak oltva és a második (vagy egydózisú oltóanyag esetén az egyetlen) oltást követően eltelt 14 nap. Nem kell tesztet bemutatni annak a külföldi állampolgárnak sem, akinek orvosi igazolása van arról, hogy az elmúlt 14-180 napos időszakban átesett és kigyógyult a vírusfertőzésből.

A mostari Öreg-híd. Már oltási igazolással is be lehet utazni Bosznia-Hercegovinába

Fotó: 123rf.com

A hétévesnél fiatalabb gyermekek korlátozás nélkül beutazhatnak szülők vagy gyámok kíséretében, akik a négy előírt igazolás (PCR, antigénteszt, orvosi igazolás vagy oltási igazolás) egyikével rendelkeznek.