Bővít Bécsben a LEVEL

Forrás: AIRportal.hu

 2018. július 18. 10:03

Megnyílt kedden az IAG-holding fapadosa, a LEVEL bécsi bázisa. A tervek szerint a vállalatcsoport öt éven belül fokozatosan harminc gépesre növeli a légitársaság itteni flottaméretét.

Az eddig csak hosszú távú járatokat üzemeltető, de ezzel most a rövid- és közepes távú útvonalakra is belépő diszkont légitársaság az egykori Air Belintől megszerzett A321-esekkel kezdi meg itteni működését. Elsőként Mallorcára és London-Gatwick repterére indult el kedden Bécsből LEVEL-járat.

A bázisnyitás alkalmából a holding vezetője, Willie Walsh bejelentette, hogy 2020-ra tizenöt, 2023-ra pedig harminc repülőgépesre növelik a légitársaság bécsi flottáját. Walsh azt is elárulta, hogy már 2019-ben nyereséges bécsi üzemelés a LEVEL célja – olvasható az AIRportal.hu oldalon.

Az egyébként Anisec cégnév alatt, de a fehér-zöld-kék IAG-fapados márkajelzésével működő osztrák leányvállalat a következő hetekben folyamatosan bővíti járathálózatát. Többek közt Barcelonába, Alicantéba, Milánóba, Párizsba és Velencébe is közlekednek majd.

Már 2019-ben nyereséges bécsi üzemelés a LEVEL célja

Fotó: wikipedia

Az osztrák üzemelésért felelős Frank Glander elmondta, hogy visszafogott növekedési ütemre készülnek, mert el szeretnék kerülni a káoszt. Egyelőre három A321-es áll rendelkezésre, ebből az egyik tartalék-repülőgép, a negyedik pedig hamarosan csatlakozik a flottához.

A másik IAG-fapados, a Vueling nem tűnik el Bécsből a LEVEL megjelenése után, de az üzemelésben némi módosítás lehetséges.

A LEVEL bázisnyitása alkalmából a schwechati reptér igazgatója, Julian Jager arról beszélt, hogy az osztrák fővárosnak nagy a vonzereje és a vonzáskörzete is, így tökéletes hely egy légitársaságnak. Véleménye szerint eddig nagyon alulreprezentáltak voltak a fapadosok Bécsben, néhány éve alig 20 százalék részesedéssel bírtak, míg a hasonló reptereken 30-40 százalék a megszokott.