Bővíti a parkolót a Budapest Airport

Forrás: turizmus.com

 2019. március 19. 15:14

Újabb 670 parkolóhely megnyitását tervezi a Budapest Airport idén június első felére, mert már a mostani hosszú hétvégén kiderült, hogy erre szükség van.

Március 15-én pénteken 44 746 induló és érkező utas fordult meg a repülőtér termináljain, a parkolókra időnként ki lehetett tenni a „megtelt” táblát - tájékoztatott a Budapest Airport.

Jelenleg a repülőtér összesen 4 200 parkoló férőhelyet tud biztosítani az utazóknak és az itt dolgozóknak.

A Budapest Airport a következő évek forgalmi előrejelzéseit figyelembe véve tavaly ősszel kezdett hozzá egy új, a terminálokkal közvetlen összeköttetésben lévő parkolóház építéséhez, ezt azonban decemberben hatósági engedélyeztetési eljárási okokból le kellett állítani.

Telt ház a reptéri parkolókban

Fotó: Budapest Airport

Az előrejelzések szerint jelentősen több repülőtéri parkolóhelyre lesz szükség a jövőben. Más európai fővárosi légikikötőhöz képest ugyanis a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér sokkal kevesebb parkolóhellyel rendelkezik az utasforgalomhoz viszonyítva.

A mostani hosszú hétvégén rövid időre még az is előfordult, hogy a parkolók együttesen teljes telítettséggel üzemeltek, vagyis egyre nagyobb szükség lesz az újabb férőhelyekre is, a tervezett 670 parkolóhelyes bővítésen felül is a következő években.

A parkolók tervezett bővítése is része a Budapest Airport átfogó repülőtér fejlesztési programjának. A parkolók ár/érték aránya pedig találkozik a piaci igényekkel, nem utolsósorban ez is hozzájárult a megnövekedett hétvégi forgalomhoz. A repülőtér üzemeltetője emellett a terminálon dolgozók számára elkülönített parkoló létesítését is tervezi.

A repülőtér megközelíthetőségét javíthatja az is, hogy a BKK és a Budapest Airport megállapodott a népszerű 100E jelzésű buszok sűrítéséről, amik a repülőtérről egyenesen Budapest belvárosába viszik az utasokat.

A Budapest Airport a következő évek során folyamatos beruházásokat hajt végre, amelyeknek köszönhetően gyorsabbá, kiszámíthatóbbá és kényelmesebbé válik a repülős utazás.

A fejlesztéseket összefogó 6,5 milliárd forintos bud:plus program keretein belül már 2019 első félévében látványos változáson esik át a repülőtér. Egyebek mellett a megújuló biztonsági ellenőrzésnek és az önkiszolgáló poggyászfeladásnak köszönhetően a Budapest Airport felkészülten várhatja majd a nyári utazási szezont.