Bővíti amerikai járatainak számát a KLM

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 28. 11:51

Az USA novembertől újra lehetővé teszi a beutazást az oltott turisták számára, ezért a KLM a téli menetrendi időszakban növeli az amerikai járatok számát.

A holland kormány ezzel egyidejűleg arról döntött, hogy visszavonja az Egyesült Államokból érkező, oltott turistákra vonatkozó karanténkötelezettséget, amely miatt a KLM-nek több járatot is törölnie kellett.

A koronavírus-járvány kitörése óta az Egyesült Államok korlátozta a belépést az uniós állampolgárok számára, az oltási programok előre haladásával, illetve a járvány mérséklődése után azonban előbb az EU, majd az USA is úgy döntött, újra engedélyezi a nem szükséges utazásokat is a két kontinens között.

A KLM a téli menetrendi időszakban növeli az amerikai járatok számát

Fotó: Air France-KLM

A szabályok szerint az Európai Unió schengeni területéről ismét be lehet utazni, ha az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által elfogadott oltás (Pfizer, Moderna, Janssen, Astra Zeneca, Sinopharm) minden adagját megkapta az utas, és ezt igazolni tudja. Emellett a beutazás előtt három napnál nem régebbi PCR-tesztet is fel kell mutatni a beszállításnál.

Az enyhülő szabályozásnak köszönhetően a KLM december 7-től újraindítja a Las Vegas-i és miami járatokat. Azok az utasok, akiknek ezekre a járatokra volt foglalásuk, de a szigorodó szabályok miatt törölték, a KLM ingyenes átfoglalást biztosít.

A KLM Boeing 787-9 Dreamlinerei Miamiba kedden, pénteken és vasárnap (KL0627 Amszterdam–Miami, 10:20–14:20; KL0628 Miami–Amszterdam, 16:30–06:50), Las Vegasba pedig kedden, csütörtökön és vasárnap (KL0635 Amszterdam – Las Vegas, 12:35–14:10; KL0636 Las Vegas–Amszterdam, 15:59–10:50) közlekednek.

Ezen kívül a KLM New Yorkba, Bostonba, San Franciscóba, Los Angelesbe, Chicagóba, Atlantába és Houstonba is közlekedik a téli menetrendi időszakban.