Bővíti kapacitásait Romániában a Wizz Air

Forrás: MTI

 2014. szeptember 10. 16:22

Bővíti romániai kapacitásait a Wizz Air diszkont légi társaság, amely a kelet-romániai Jászvásárról (Iasi) indít járatokat, bukaresti telephelyén pedig növeli repülőgépeinek számát - írta szerdán a Mediafax román hírügynökség.

A tervek szerint a Wizz Air 2015-től eggyel növeli bukaresti telephelyén repülőgépeinek számát, s így romániai flottája 17-re bővül. A légi társaságnak öt telephelye van Romániában, nyáron nyitotta meg az ötödiket a dél-romániai Craiován, ez utóbbin és a bukarestin kívül Temesváron, Kolozsváron és Marosvásárhelyen üzemeltet még telephelyet.

A jászvásári repülőtérről december 20-án indulnak járatok Trevisóba, 2015 március végétől Bergamóba, majd június közepétől Londonba. A jászvásári repülőtér a nyolcadik Romániában, amelyeken jelen vannak a Wizz Air járatai.

A jövő évben Bukarestből is indítanak új járatokat, így Pescaraba, Stockholmba és Heraklionba is repülnek majd a diszkont légitársaság gépei. Ezekkel együtt a Wizz Air 97 útvonalon 15 országba működtet majd járatokat a nyolc romániai repülőtérről.
John Stephenson, a légi társaság ügyvezető alelnöke bejelentette, hogy növelik a járatok gyakoriságát a romániai piacon a huszonkét, legnagyobb utasforgalommal rendelkező járatokon. Közölte, hogy ezer új állást hoznak létre a kapacitásbővítéssel.

A Wizz Air becslése szerint az idén várhatóan 3,8 millió utast szállítanak a Romániát érintő járatokon, ami 20 százalékos növekedést jelent 2013-hoz képest. Az első nyolc hónapban 16 százalékkal nőtt az utasok száma 2013-hoz képest - mondta Stephenson