Bővíti kapacitását a Qatar Airways

Forrás: turizmus.com

 2018. január 09. 12:22

Augusztustól a széles törzsű Airbus A330-as géptípust is menetrendbe állítják Budapest és Doha között, ami több mint 53 %-os kapacitásnövekedést jelent.

Az országba irányuló és onnan induló utazások iránti kereslet növekedésének valamint a légitársaság magyar piac iránti elkötelezettségének eredménye, hogy a Budapest-Doha közötti napi két járatból az egyik a szélestörzsű Airbus A330-as repülőgép lesz. Ezzel majdnem megkétszereződik a jelenlegi kapacitás, hiszen az Airbus A320 gép 144 ülése helyett 272 férőhelyet kínál a légitársaság. Áprilistól a második gépet A320-ról A321-re cseréli a légitársaság. „Örömmel mutatjuk be a Qatar Airways Airbus A330-as géptípusát Budapesten, ami nemcsak növeli a kapacitást az útvonalon, hanem újradefiniálja azt a repülési élményt is, amit a Dohába, illetve azon túli pontokra utazó utasainknak nyújtunk.” – mondta Grisha Jenkov, a Qatar Airways közép-kelet európai igazgatója.

Az új géptípus „újradefiniálja a repülési élményt"

Fotó: turizmus.com

Az A330-as Business osztályán az ülések 180 fokban dönthetőek, így biztosítják a kényelmes alvás élményét, illetve hatféleképpen állítható fejtámlával, négyirányú állítható deréktámasszal, különféle személyes tárolórekeszekkel, illetve elválasztókkal szolgálják az utasok kényelmét. Az üléseknél a PC-ket, az USB-portokat és az intelligens eszközöket is lehet csatlakoztatni. Ezen felül a kabinban 40 cm-es intelligens monitorok és érintőképernyős távirányító készülékek is rendelkezésre állnak, és több mint 3000 féle szórakozási program nyújt szórakozási lehetőséget a repülés időtartama alatt. Az A330-as repülőgép fedélzetén lehetőség van internetezésre, illetve SMS és MMS üzenetek küldésére és fogadására. Ezek a funkciók összhangban vannak a Qatar Airways hosszú távú útvonalain közlekedő szélestörzsű gépek komfortjával. A turista osztályú ülőhelyek is nagyobb kényelmet és nagyobb személyes teret biztosítanak, és minden ülés rendelkezik beépített 27 cm-es monitorral ás távirányítóval.

Kapcsolódó cikkek