Bővíti kínálatát a Flixbus a nyári főszezon közeledtével

Forrás: turizmus.com

 2022. április 07. 14:02

A FlixBus nemzetközi távolsági buszszolgáltató a nyári főszezon közeledtével növeli kínálatát. A koronavírus világjárvány kapcsán bevezetett korlátozások lazításával párhuzamosan, a húsvét és a főszezon közeledtével számos útvonalon nő a járatsűrűség, így Magyarországról is több utazás érhető el.

Budapest és Bécs között áprilisban akár már napi tizenöt indulási időpont közül választhatnak az utasok. Egyes járatok Győrben is megállnak, innen is minden nap lehetőség van Ausztriába utazni. Bécsben és környékén négy megállót érhetnek el a Budapestről indulók közvetlenül: két városi állomás – Bécs Erdberg és Bécs Főpályaudvar – mellett Bécs Repülőtérre és a parndorfi Designer Outlet Centerbe szintén közvetlen összeköttetést biztosít a FlixBus.

Budapestről Zágrábba is minden nap indulnak távolsági buszok, a tavaszi időszakban csütörtök és hétfő között napi háromszor. Már foglalhatók utazások a FlixBus hálózat horvátországi tengerparti úti céljaira is. A közvetlen távolsági buszos összeköttetések június 17-től indulnak Budapestről, emellett Siófokon is lesz felszállási lehetőség. A nyaralni vágyók a szezon során minden pénteken és vasárnap utazhatnak éjszakai járatokkal az Adriára, ezekkel Zadar, Biograd, Pakoštane, Pirovac, Vodice, Šibenik, Trogir és Split érhető el átszállás nélkül. Visszafelé szombaton és hétfőn indulnak buszok Split irányából. Egy átszállással további indulási időpontokból is lehet választani.

flixbus_123rf

A nyaralni vágyók a szezon során minden pénteken és vasárnap utazhatnak éjszakai járatokkal az Adriára

Fotó: cloudlesstv/123rf.com

„Örömmel látjuk, hogy az utazás iránti igény ismét nő, az emberek újra nyitottak arra, hogy előre tervezzenek. A FlixBus folyamatosan figyeli a keresletet és ennek növekedésével párhuzamosan bővíti hálózatát, illetve nyitja meg a foglalási lehetőségeket a nyári hónapokra. Úgy véljük, az elmúlt évek kihívásai után a megfizethető és fenntartható közösségi közlekedési összeköttetések biztosítása még fontosabbá vált az emberek mobilitásának megőrzése érdekében” – mondta el Toropila-Vakula Zsófia, a FlixBus magyarországi üzletfejlesztési és operatív managere.

Áprilisban a forgalmasabb napokon már több mint hatvanszor érinti a FlixBus induláskor vagy érkezéskor Budapest Népliget megállót. A környező nagyvárosok mellett számos európai országba indít összeköttetéseket Magyarországról a buszszolgáltató. Közvetlenül lehet utazni zöld busszal többek közt Németország városaiba, például Münchenbe, Berlinbe vagy Ingolsdtadba; Románián belül több erdélyi településre, így Marosvásárhelyre és Kolozsvárra; emellett olasz, szlovén, lengyel, cseh, szlovák, francia, bosnyák és szerb városokba is.

 

Folytatódik a globális terjeszkedés

Az európai hálózatfejlesztés mellett a zöld mobilitási vállalat globálisan is tovább nő. A FlixBus 2018-ban indította el szolgáltatását az USA-ban, a vállalat tervei között régóta szerepelt a kanadai piacralépés, ez azonban a COVID-19 világjárvány kitörése miatt egészen 2022. április 7-ig nem valósult meg.A szolgáltatás Ontario városait köti össze, kezdetben Ottawa, Toronto, Niagara Falls, St. Catherines, Waterloo, Kitchener, Guelph és Mississauga városaiből indulnak járatok. A FlixBus Kanadában is helyi partnerekkel dolgozik majd együtt. A jelenleg elérhető belföldi hálózatot a Gallexy Tours üzemelteti, a cég az elmúlt 20 évben elsősorban charter szolgáltatást végzett Toronto környékén. A buszok megfelelnek a vállalat nemzetközi sztenderdjeinek. A FlixBus 2022-ben nemzetközi járatokat is indítani szeretne az USA és Kanada között.