Bővülő elnökség és más témák a MIe közgyűlésén

Forrás: turizmus.com

 2019. március 25. 16:09

A Magyar Idegenvezetők Egyesülete március 12-én tartotta harmadik közgyűlését.

A közgyűlés házigazdája a MAZSIHISZ volt, melynek képviseletében Szilberhar Shai Emmanuel üdvözölte a résztvevőket.

A meghívott vendégek közül a Vásárosnaményi Tourinform munkatársa, Liptákné Juhász Anikó tartott egy prezentációt, amelynek folyományaként a MIe hamarosan Kelet-Magyarországra is szervez study tourt.

Deák Judit, az egyesület elnöke beszámolt az elmúlt egy év eseményeiről, többek között arról is, hogy a három évvel ezelőtt megalakult egyesület 14 alapító tagjához képest a jelenlegi taglétszám 215-re nőtt, és folyamatosan jelentkeznek új tagok.

Az egyesület megköszönte Juhász Nóra eddigi elnökségi tag kiváló munkáját, köszönetet mondott azoknak a tagoknak is, akik nem tisztségviselők ugyan, de több alkalommal segítették az elnökséget a különféle programok szervezésében és lebonyolításában.

A MIe jelenlegi taglétszáma 215 fő

Fotó: turizmus.com

Stumpf Éda, az egyesület tiszteletbeli elnöke azokról a tevékenységekről számolt be, amelyeknél egyelőre nem tudtak komoly haladást elérni; ez a jogosulatlan idegenvezetés kérdése. Több mint két éve a jogászokkal megerősített MIe szakmai csapat kidolgozta azt a törvényjavaslatot, ami nagyban segítené a jogosulatlan idegenvezetés visszaszorítását, és rendet teremtene a turizmus e fontos szegmensében.

A továbbiakban az egyesület tisztségviselői egy-egy rövid beszámoló keretében ismertették a MIe eredményeit. Meghallgatták a pénzügyi beszámolót, illetve a jövő évi pénzügyi terveket. Szó esett az előadásokról, a study tourokról, nyelvi továbbképzésekről, kirándulásokról.

Tamási Krisztina idegenvezető, a nemzetközi kapcsolatok felelőse beszámolt a legutóbbi FEG (Idegenvezetők Európai Szervezete)-kongresszusról.

Végül, de nem utolsósorban sor került az elnökség bővítésére: a megnövekedett feladatokat a 200 főt meghaladó egyesületben a háromfős elnökség helyett ezentúl ötfős elnökség fogja majd ellátni.

A kibővített elnökség tagjai: Deák Judit elnök, Kundi Viktória alelnök, Alexandra Aleksic, Papp Gergely, Szatmáry Judit elnökségi tagok.

Zárszó: a MIe alelnöke igazoltan hiányzott, ugyanis februárban az egyesület az ő jóvoltából Bende Géza nevű kisfiával bővült, aki most lett egyhónapos, ezért mindketten csak a következő közgyűlésen vesznek majd részt.