Bővülő légikapacitás Új-Zélandra

Forrás: turizmus.com

 2019. október 31. 14:09

Folyamatosan nő az Új-Zélandra közlekedő nemzetközi járatok száma és kapacitása.

A folyamatosan bővülő légi összeköttetéseknek is köszönhető, hogy folyamatosan nő az Új-Zélandra látogató turisták száma.

A napokban teljesítette első járatát a Cathay Pacific légitársaság új Airbus A 350-1000 típusú gépével Hongkong és Auckland között. Az új gép az utat alig 10 óra alatt teszi meg, és 334 utas szállítására alkalmas, tehát 54 üléssel több található rajta, mint a korábbi forgalmat bonyolító Airbus A350-900-as gépen. Teherszállító kapacitása 316 tonnára nőtt, ami 40 tonnával nagyobb, mint az előző géptípuson.

2020 októberétől az American Airlines is beindítja járatát Dallas-Fort Worth és Auckland, valamint Los Angeles és Christchurch  között.

A tajvani China Airlines szintén növelte kapacitását az ausztráliai és ázsiai útvonalakon. Számos járat naponta kétszer közlekedik Tajpej és Ausztrália, illetve Új-Zéland között, így lehetőség van közvetlen csatlakozásra Tajpejben az Európából (Bécs, Amszterdam, Frankfurt, London, Milánó) érkező utasoknak.

Új-Zéland sokaknál vezeti a bakancslistát

Fotó: pexels.com

Azok az utasok, akik a hosszabb tajvani tranzitidőt választják, ingyenes városnézésen vehetnek részt a légitársaság szervezésében.

2018 augusztusa és 2019 augusztusa között összesen 3,9 millió turista érkezett Új-Zélandra, ami csaknem 100 ezer fős növekedést jelent.

Több turista látogatott Új-Zélandra Ausztráliából és Tajvanról, míg a Kínából és Malajziából érkezők száma csökkent – tájékoztatott Sárdi Rezső, Új-Zéland tiszteletbeli konzulja.