Brač szigetén a Gruber-reisennel

Szerző: Vajk Brigitta

 2016. május 03. 14:04

Brač-szigeti tanulmányútra hívta meg viszonteladó partnereit és a szaksajtó képviselőit a Gruber-reisen magyarországi képviselete. Az április 29.–május. 2. közötti study tour résztvevői partnerszállodák kínálataival, valamint a sziget attrakcióival ismerkedtek meg.

A meghívottakat a Gruber-reisen egyik kiemelt terméke – egyben a cég zászlóshajója – a Bretanide Sport & Wellness Resort látta vendégül. A szálloda és 27 siute-je a helyi besorolás szerint négycsillagos minősítésű, míg 260 standard szobája háromcsillagos.  A 3 konferenciateremmel, 3 étteremmel, valamint wellness-központtal, medencékkel és sportolási lehetőségek arzenáljával rendelkező komplexum április 23. és október 15. között várja a látogatót a sziget leglátványosabb öblénél, ahol Brač szimbóluma – a 10 legszebb horvát strand között is előkelő helyet elfoglaló Aranyszarv strand (Zlatni Rat) – terül el.

A Gruber-reisen brač-i kínálatát fedi le – szintén az Aranyszarv körül, Bol településen – a Bluesun-lánc négycsillagos háza, az Elaphusa, valamint szintén a Bluesunhoz tartozó háromcsillagos Bonaca és Borak hotelek, de az iroda Supetaron is kínál minőségi szálláshelyet a háromcsillagos Velaris Resort standard szobáival.

Horvátország 3. legnagyobb szigetének látványosságai közül a tanulmányút résztvevői ellátogattak Brač legrégebbi településére, Škripre is, ahol a legenda szerint Konstantin császár anyja, Szent Ilona (sveta Jelena) született. Az ősi település múzeuma, melynek alapjai az i.e. 1500-as évekből származnak – évi 12 ezer látogatószámmal – Horvátország legismertebb múzeumainak egyike.

A sziget legmagasabb pontjáról (Vidova Gora) jól kivehető a tengerbe hosszan benyúló „aranyszarv”

Az osztrák tulajdonú és székhelyű Gruber-reisen – mely családi vállalkozásként indult 1968-ban, Grazban – 2016. január 4-én kezdte meg magyarországi tevékenységét Csákány Csaba vezetésével.
A tour operator fő profilja az egyéni, autós utazók kiszolgálása, a hazai képviselet is erre fókuszál, többnyire Horvátországban, Olaszországban és Szlovéniában kínálnak leginkább középkategóriás szálláshelyeket. A februárban megjelent magyar nyelvű katalógusukban felsorakozó mintegy 300 szálláshely között szállodákat, apartmanokat éppúgy találunk, mint magánházakat, s elsősorban tengerparti területeken. Eurós árakon értékesített termékeik mind kategóriában, mind minőségben az egykori Terra Reisen korábbi árualapjához hasonlítanak. Az anyacég állományában, annak country menedzsereként dolgozó Csákány Csaba munkatársa a call centert is üzemeltető Guba Tímea.