Brazil tanulmányút magyar utazási irodáknak

Szerző: Kelecsényi Ágnes

Forrás: turizmus.com

 2018. december 11. 16:37

A TAP Air Portugal és a HAVAS Creative Tours közös szervezésében, december első hetében 7 magyar tour operator látogathatott el egy tanulmányút keretében Dél-Amerika egyik legizgalmasabb országába, Brazíliába.

Rio de Janeiróban az összes klasszikus látnivaló megismerkedése mellett izgalmas program volt az utazási irodai katalógusokban ritkán fellelhető Carneval Experience program, ami a riói karnevál kulisszatitkaiba engedett bepillantani, méghozzá interaktív módon.

Az utóbbi időben egy elegáns, új városrésszé fejlődött egykori Olimpiai város környékén, valamint a belvárosban és a mindig közkedvelt Copacabanán több új és az utóbbi években felújított szállodát néztek meg a résztvevők.

A HAVAS Creative Tours irodájában tett látogatás rendkívül hasznos volt a magyar irodák számára, hiszen több olyan kollégával személyesen is  találkozhattak, akikkel évek óta szoros üzleti kapcsolatban állnak.

A HAVAS az egyik legnagyobb beutaztató iroda Brazíliában, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a labdarúgó világbajnokság alkalmával 50.000 utas útját intézték.

Francisco Havas, az iroda tulajdonosa különös figyelmet szentelt a kis magyar csapatnak, egyrészt magyar kötődése miatt, másrészt az évek óta folyamatos és az utóbbi években újra nagy lendületet kapott magyar beutazás miatt.

Francisco Havas

Fotó: Turizmus.com

Rio és Sao Paulo között félúton, az óceán parti, festői szépségű Paraty város volt a túra következő állomása, amelynek történelmi óvárosa az UNESCO Világörökség részeként méltán nemzeti műemléki védettséget élvez. A város fénykorát a XVII. században élte, a brazil gyarmat egyik legfontosabb kikötője volt, ahonnan az „aranyúton” keresztül érkezett értékes árukat szállították Portugáliába.

A városka – köszönhetően a szigorú építési előírásoknak – megtartotta az eredeti városképét; a házakat a kolonizáció korszakának megfelelően újították fel, nagy szállodákat nem engedtek építeni, ízléses és sok esetben pazar luxussal felújított házak „pousadák”(fogadók) nyújtják a szálláslehetőségeket, a korábban rabszolgák által kirakott macskaköveken lehet sétálgatni és a teljes óvárost autómentes övezetté tették.

A festői Paraty városa

Fotó: Turizmus.com

A TAP bőrüléses, a turista osztályon is bőséges cateringet biztosító repülőgépe és a különösen kedves kiszolgálás enyhíti a hosszú 9-10 órás repülőutat Lisszabon és Rió között. A lisszaboni repülőtéren az átszállási idő gyorsan elrepül; egy jó kávé a számtalan ízlésesen kialakított bisztróban, vagy kávézóban, utána pedig shoppingolás az európai repülőterek árainál jóval kedvezőbb, de kínálatában és sokszínűségében hasonló üzletekben.

Kapcsolódó cikkek

Visszatér a TAP Budapestre

2016. december 07.