Bringázz a munkába, utazz a Giro d’Italiára!

Forrás: MTI / turizmus.com

 2019. szeptember 05. 15:35

Olaszországi utazást nyerhet a Giro d’Italia kerékpáros körverseny befutójára a Bringázz a munkába! őszi nyereményjátékában részt vevő két legszerencsésebb csapat.

Több mint 10 milliárd forint áll rendelkezésre Budapesten a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére, azonban ez önmagában nem elég, a kerékpározás terjedéséhez szemléletformálásra is szükség van – mondta Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a Bringázz a munkába! kampány megnyitóján. A fejlesztésre szánt forrást a fővárosi önkormányzat a Magyar Kerékpárosklubbal egyeztetve költi majd az infrastruktúra építésére – tette hozzá.

A kormánybiztos kiemelte a városi közlekedésben zajló szemléletváltozást a világon: előtérbe kerülnek az autónál alacsonyabb terheléssel járó közlekedési módok, például a kerékpározás az elektromos kerékpárok és rollerek, ami komoly kihatással van a városok életének szervezésére. Nyugat-Európában már sok helyen támogatják a kerékpáros munkába járást, a kerékpár-, elektromoskerékpár-vásárlást, hosszabb távon Magyarországon is ebbe az irányba kell menni – fejtette ki.

A szemléletformálás miatt fontosnak nevezte a szeptember 9-én induló Bringázz a munkába! kampányt, illetve azt, hogy jövőre Magyarország rendezheti a Giro d'Italia prológját, az olasz kerékpáros körverseny első három szakaszát.

A Bringázz a munkába kampány résztvevői közül két szerencsés csapat jutalomutat nyerhet a Giro d'Italiára, ezenkívül kerékpáros felszereléseket, kerékpáros városnézéseket, MOL-Bubi bérletet és ezer 1000 Giro d’Itali-pólót is kisorsolnak közöttük.

Reggelivel kínálják az érdeklődőket a Bringázz a munkába! kampány megnyitóján

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke felhívta a vállalatok és cégek figyelmét, hogy a kampányhoz csatlakozók ingyenes közösségépítő, csapatépítő platformhoz juthatnak, amellyel a munkatársak csapatokat szervezhetnek, és akár versenyezhetnek is.

 

Hőtérkép a kedvelt bringaútvonalakról

A játékban résztvevők kerékpározási szokásairól – mikor, merre és mennyit tekernek –, a játékhoz használt applikáció anonim módon adatokat rögzít, amelyek segítségével látványos hőtérképek készültek és készülnek.

Az applikáció az egész országban elérhető, Budapesten kívül a következő városokban térképpel is: Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Szolnok, Érd, Tatabánya, Kaposvár, Sopron, Veszprém, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Eger és Nagykanizsa.

A Bringázz a munkába! kampánnyal egybekötött őszi nyereményjátéka szeptember 9-én indul és 22-ig tart. További részletek itt.