Airbusokat is beállít a sztrájk miatt kieső járatok pótlására a Brussels Airlines

Forrás: turizmus.com

 2022. június 23. 14:33

A Brussels Airlines pilótái és fedélzeti személyzete háromnapos sztrájkba kezdett június 23-án. A munkabeszüntetéssel kapcsolatban az anyavállalat Lufthansa közölte: a munkabeszüntetés miatt a légitársaság minden utast értesítik a járata státuszáról, illetve az alternatív utazási lehetőségekről.

A munkabeszüntetéssel közleményben ezt írják: "Őszintén sajnáljuk, hogy a munkavállalóink lépése negatív hatással van utasainkra a nyári szünidő kezdetén. Ezen a három napon összesen – a charterjáratokkal együtt – 533 járatot tervezett eredetileg indítani a Brussels Airlines, 70 ezer utassal gépek fedélzetén.

Mint írják, annak érdekében, hogy az utasok számára minél előbb  egyértelmű legyen az utazási helyzet, már június 19-étől elkezdték törölni a járatok egy részét. Mivel a pilóták és a fedélzeti személyzet egy része felveszi a munkát, ezért jelenleg úgy tervezik, hogy az eredeti menetrend 40 százalékát tudják megvalósítani. A járattörlések így a három nap során 315 járatot és 40 ezer utast érintenek, ezek közül 38 interkontinentális járat.

A tájékoztatás szerint a társaság igyekszik minél több megoldási lehetőséget találni utasai részére, hogy átfoglalhassák magukat más járatokra a Lufthansa Csoporton belül, illetve azon kívül is. Arra is van példa, hogy 3 interkontinentális repülésre alkalmas nagygépet (A330) állít be a Brussels Airlines, amelyek képesek a rendelkezésre álló repülő személyzettel elvinni 4 nizzai, illetve 6 római járat utasait.

A pilóták és a fedélzeti személyzet ma kezdődött háromnapos munkabeszüntetése miatt az eredeti menetrend 40 százalékát tudják megvalósítani

Fotó: boarding1now/123RF.COM

A közleményben a vállalat PR-munkatársai elnézést kérnek azért, amiért sokáig tart elérni a légitársaság telefonos és internetes ügyfélszolgálatát, ugyanis a sztrájk miatt a szokásos forgalom ötszörösét kénytelenek lebonyolítani, a közösségi médiában pedig 13-szor annyi megkeresést kapnak, mint korábban – írják.

Hangsúlyozzák, hogy a  Brussels Airlines menedzsmentje továbbra is nyitott a szakszervezetekkel folytatott tárgyalásokra. A helyi sajtó úgy tudja, a pilóták, a légiutaskísérők és a földi kiszolgálást végző hostessek a létszámhiány, valamint az emiatt egyre növekvő munkateher miatt tiltakoznak.

Budapestről a mai Brussels Airlines-gépek elindultak, és a délutáni, valamint a holnap esedékes járatok  is a "várható" megjegyzéssel szerepelnek a Budapest Airport honlapján.