Bruttó viszonteladói jutalékot vezet be a Chemol Travel

Forrás: turizmus.com

 2016. október 20. 17:30

A Keresztapa szícíliai szülőfalujába, Amazóniába, a Yucatán-félszigetre vagy az új kínai Disneylandba is elvisz jövőre a Chemol Travel, amely 18 állomásos országos roadshow-ja részeként Budapesten, egy dunai sétahajón mutatta be 2017-es árualapját szerdán.

A Chemol Travel ügyvezetője, Máté Miklós elmondása szerint mostanra értek be a 2014-es cégváltás óta végrehajtott fejlesztések, amelyeket egy jelentősen felfrissített árualappal támogatnak meg.

A Chemol útjainak kétharmadát viszonteladók értékesítik, akiket a jövőben szeretnének még motiváltabbá tenni. Az ügyvezető hat pontban foglalta össze azokat a kereskedelmi újdonságokat, amelyek részben a közvetítő irodák, részben az utasok számára jelentenek változásokat, minden esetben pozitív előjellel.

A viszonteladók számára a legfontosabb hír a bruttó jutalék bevezetése. Tehát a jutalékot mostantól a részvételi díjat, a repülőtéri illetéket és a fakultatív programokat is magában foglaló bruttó összegből kapják, ennek köszönhetően – bár a jutalék 10 százalékos mértéke nem változik – a közvetítő irodák zsebében számottevően nagyobb összeg marad, amit példákkal is illusztrált Máté Miklós.

A katalógusban újrastrukturálták a minden út leírása mellett szereplő ártáblát, amelyből így egyértelműen kiderül, mennyibe kerülnek az egyes tételek (repülőtéri illeték, belépők, fakultatív programok, félpanzió stb.) és mely időszakokban kell szezon felárat fizetni.

A kedvezményeket mostantól már nem százalékban, hanem minden egyes út esetében konkrét összegben kommunikálják az utasok felé és bevezetik a 60 napos előfoglalási akciót. A bécsi indulású utaknál a jövőben nem kérnek felárat, továbbá az utasok kombinálhatják a bécsi indulást budapesti érkezéssel, és fordítva.

A korán foglaló egyedül utazók számára az egyágyas felárból nyújtott 50 százalékos, de nem automatikus kedvezményt – amelyet tavaly vezettek be – nagyobb számban biztosítják, mint eddig. Szintén újdonság, hogy számos útjukra indulási garanciát vállalnak, amennyiben pedig valamelyik mégsem indulna el, az utasnak 20 ezer forint kedvezményt írnak jóvá névre szóló utalvány formájában.

Portugália


Ami nem változott, az a Chemol felső-középkategóriás útjaira mindig is jellemző tartalmas, látnivalókban gazdag programok, jó minőségű, központi elhelyezkedésű szállodák, kis létszámú csoportok, nagy tudású idegenvezetők – hangsúlyozta az ügyvezető.

A 2016 decemberétől 2017 novemberéig érvényes katalógusuk számos újdonságot tartalmaz és hagyományos úti céljaikat is igyekeztek olyan programokkal fűszerezni, amelyek nem szokványosak vagy egyedül csak náluk érhetők el – derült ki Vidus Éva termékmenedzser árualap-bemutatójából. Portugál körutazásuk során egynapos kirándulásra viszik utasaikat Santiago de Compostellába, míg Szicíliában felkeresik a Keresztapa c. film által híressé tett Corleone falut és az Antimaffia Múzeumot. Európában új úti céljuk Albánia, ahol a körutazást tengerparti pihenéssel kombinálják.

Szicília


A tengerentúlon, Kubában 14 nap alatt törekednek bemutatni a sziget minden arcát, a karibi kultúrától az afrikai hangulatú Santiago de Cubáig. Kubát Karib-tengeri hajóúttal is lehet kombinálni. A klasszikus mexikói körutazást a Yucatán-félsziget leghíresebb üdülőhelyén, Cancúnban all inclusive üdüléssel zárják. Közép-amerikai kalandozásokra hívnak Costa Rica sokszínű állat- és növényvilágának bemutatására, valamint Panamába. Peruban, az inkák földjével 16 napig ismerkedhetnek utasaik, s ezt még amazóniai tartózkodással is megtoldhatják. Az USA keleti és nyugati partjára szintén kínál körutazásokat a Chemol Travel.

Kuba


Ázsiában kiemelt desztinációjuk Kína, ahová a legkényelmesebb megoldással, az Air China közvetlen járatával repülnek. A császárvárosokat felfedező, 15 napos kínai körútjuk érinti a titokzatos ősi Luoyangot és a muszlim közösségéről híres Xiant, megismertet a buddhizmussal és a shaolin kultúrával. Egy másik kínai útjukon szuperexpresszel szállítják utasaikat a városok között, illetve az idén júniusban megnyílt, számos tekintetben egyedülálló shanghai Disneylandbe is elviszik őket. Az utazásszervező klasszikus úti céljának számító Izraelt önállóan és Jordániával kombinálva is árusítják. Ázsiában Japán, India, Srí Lanka és Thaiföld is elérhető náluk.

Mint az MSC hajótársaság egyik kiemelt hazai képviselete két csoportos hajóutat indítanak az észak-európai vizekre, a Földközi-tengert pedig jövő júliusban az MSC legújabb csodahajójával, a Meravigliával hódítják meg, amelyen a Chemol jóvoltából így az elsők között utazhatnak magyar utasok.

Costa Rica