Buborékos nyár: túra a pezsgő hazájában

Forrás: turizmus.com

 2019. június 11. 17:22

Exkluzív utazási ajánlatot dolgozott ki pezsgőrajongóknak az egyik francia nagykereskedő cég a leghíresebb pezsgőmárkákkal és egy utazásszervezővel karöltve.

A szervezők négynapos kirándulást kínálnak a világhírű francia régióba, Champagne-ba, ahol egyebek között olyan világhírű márkákkal ismerkedhetnek meg, mint a Ruinart, a Moët & Chandon, valamint Veuve Clicquot. A program elsősorban a pezsgőpincék és az üzemek meglátogatásából, valamint a gyártási folyamat megtekintéséből áll, de természetesen a látogató központok és az üzletek is kihagyhatatlanok – írja a Travel and Leisure.

A borsos árú túrákat testre szabják, tehát azokba a pezsgőpincészetekbe szerveznek látogatást, amelyeket a látogató kiválaszt, például a Moët & Chandon pincéjébe, ahol több száz évvel ezelőtt Napóleon ugyanezt cselekedte. A császár gyakran sétált Ruinart pincéiben – ez az egyetlen hasonló tematikájú helyszín, amely ma az UNESCO világörökség részét képezi –, és a Veuve Clicquot szőlőültetvényeinél is szívesen időzött.

A kóstolás kihagyhatatlan része a túrának

Fotó:pixabay.com

Az utazás ideje alatt a vendégek az újonnan megnyílt ötcsillagos Royal Champagne Hotel & Spa szállodában laknak, ahol természetesen szintén különleges a pezsgőválaszték. A vacsorák többnyire a közeli Michelin-csillagos éttermekben zajlanak, a Château les Crayères-ben és a Racine-ben.

Az utazás 7900 dollárba kerül fejenként. Az árban benne foglaltatik az ötcsillagos hotelben eltöltött három éjszaka, a fine dining étkezések és a privát pezsgőtúrák is. Minden utazás teljes mértékben testre szabott.

A pezsgőtúrákat általában összekötik a gyönyörű reimsi székesegyház meglátogatásával is, ahol 34 francia királyt koronáztak meg. A vidék felülről is izgalmas, ennek megtekintésére azoknak van alkalmuk, akik felülnek egy bérelhető magángépre.

Az utazások márciustól szeptemberig foglalhatók.