BUD: 3,5 millió forintos adomány a Suhanj! Alapítványnak

Forrás: turizmus.com

 2020. október 26. 15:16

Közel 3,5 millió forintot adott át a Budapest Airport a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását támogató Suhanj! Alapítványnak. Az adomány az idén 8. alkalommal megrendezett repülőtéri jótékonysági futóverseny, a Runway Run nevezési díjaiból gyűlt össze.

Szeptember elején immár nyolcadik alkalommal startolt el a Runway Run elnevezésű jótékonysági futóverseny, ahol közel 600 futó állhatott ismét rajthoz (a hatályos járványügyi előírások betartása mellett) a repülőtér lezárt 1. futópályáján. A nevezésekből befolyt 3.411.655 forintot a repülőtér-üzemeltető képviselői adták át a SUHANJ! Alapítványnak - tájékoztatott a Budapest Airport.

Az adomány átadása: a kép bal szélén Gusztos Péter, jobbról a második Kam Jandu

Fotó: Budapest Airportn

A SUHANJ! Alapítvány és a Budapest Airport együttműködése hosszú évekre tekint vissza.

A Runway Run nevezési díjaiból évente adományozott összeget az alapítvány az általa üzemeltetett integrált edzőterem, a SUHANJ! Fitness fejlesztésére fordítja, ahol a fogyatékkal élő és ép sportolók együtt edzhetnek.

A közösségi összefogással létrehozott SUHANJ! Fitness az ország első akadálymentes edzőterme, amelyre megnyitása óta folyamatosan növekvő igény mutatkozik, épp ezért az alapítvány jelenleg egy országos SUHANJ!-hálózat kiépítésén is dolgozik.

A Budapest Airport az adománnyal nemcsak az integratív edzőteremhálózat fejlesztését, hanem ezáltal a látás- és mozgássérült, illetve értelmi fogyatékkal élő emberek életminőségének javítását kívánja támogatni.

Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója a jelképes csekk átadásakor elmondta: „Hiszünk abban, hogy együtt erősebbek vagyunk, és a nehéz időkben minden korábbinál fontosabb az összefogás. A Runway Run minden évben nagyon fontos esemény számunkra, nemcsak azért, mert remek alkalom arra, hogy közösen átéljük a mozgás örömét, hanem azért is, mert a nevezési díjakból támogathatjuk az integrált SUHANJ! fitness működését. Büszkék vagyunk rá, hogy az idei évben is lehetőségünk nyílt egy ilyen jelentős összefogáson keresztül támogatni az alapítványt."

„A Runway Run az évek során a SUHANJ! csapatának életében az egyenlőség ünnepévé vált – kezdte Gusztos Péter, a SUHANJ! Alapítvány társalapítója és vezetője. Hozzátette: - Ez az egyetlen futóverseny Magyarországon, ahol a fogyatékkal élő sportolóink teljes mértékben megtapasztalhatják, hogy mit jelent az akadálymentesség. Nincsenek kátyúk, járdaszegélyek és éles kanyarok a pályán, csak és kizárólag a mozgás szabadsága. A Budapest Airporttal folytatott együttműködésünk nagyon sok lehetőséget biztosít a fejlődésre, nem csupán egyénileg, a sportolóink számára, hanem a teljes szervezetünknek is, mert az alapítványunk az eseményből befolyt összeget, illetve a társaság adományait mindig a legfontosabb fejlesztésekre tudja fordítani.

Ez történt az együttműködésünk kezdetén, amikor hat évvel ezelőtt a Budapest Airport fő szponzori szerepet vállalt Magyarország első akadálymentes edzőterme, a SUHANJ! Fitness megnyitásakor, és ez történik most is, amikor ismét jelentős adományt biztosítottak, melynek segítségével bővíthetjük tevékenységeinket és országos SUHANJ! hálózatot hozhatunk létre."

A meghívásos versenyen többek között a légiközlekedés világából érkező futók, különböző nagyvállalatok csapatai és a SUHANJ! Alapítvány sportolói vettek részt.

A nevezésekből befolyt összeg másik részéből a Budapest Airport a leukémiás gyermekek gyógyítását segítő brit Anthony Nolan Alapítványt támogatta.