BUD Security Kft.: öt év a légi közlekedés védelmében

Forrás: turizmus.com

 2018. július 20. 15:37

Az American Airlines és a LOT járatait is a Budapest Airport cégének munkatársai ellenőrzik.

Napi huszonötezer induló utas átvizsgálása, több ezer feladott poggyász ellenőrzése, egy tizenhárom millió fős forgalmú repülőtér biztonságának garantálása – egyebek mellett ez a fő feladata az idén júliusban ötödik évét ünneplő BUD Security Kft.-nek. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport 100 %-os tulajdonú leányvállalata mára meghatározó szereplője lett a hazai légi közlekedési biztonsági piacnak.

Napjainkra már több mint ötszáz ember teljesít szolgálatot a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a BUD Security Kft. alkalmazásában. A BUD Security Kft. elindulásától kezdve szorosan együttműködik a szakmai felügyeletet gyakorló Repülőtéri Rendőr Igazgatósággal; a BUD Sec a saját szakmai protokolljait, eljárásait az RRI-vel egyeztetve, annak útmutatásai alapján alakította ki.

Budapest Airport

Fotó: turizmus.com

A BUD Security emberei végzik az Egyesült Államokba tartó American Airlines (az ICTS nemzetközi biztonsági cég alvállalkozóiként) és LOT-járatoknál a check-in előtti biztonsági ellenőrzést is, amit az amerikai TSA (Transportation Security Administration) közlekedés biztonsági ügynökség helyszínen járt ellenőrei is auditáltak.

A negyedéves anonim utas-elégedettségi felmérésen rendre a legmagasabb értékelést kapják a repülőtéren dolgozó utasbiztonsági ellenőrök. Ma már külföldre is hívják tanácsadásra a BUD Sec munkatársait. Zahorán-Pirisi Zsuzsa, a BUD Sec ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a BUD Sec-nél a megszerzett tapasztalatot garantált bérnövekedéssel is elismeri a biztonsági cég vezetése.