Budapest a 16. legkedveltebb konferenciahelyszín a világon

Forrás: turizmus.com

 2017. május 11. 16:21

A 2015. évi adatokhoz képest három helyet javítva Budapest a 16., Magyarország pedig már a 33. a nemzetközi konferenciahelyszínek világranglistáján – olvasható az MTÜ közleményében.

A Nemzetközi Konferenciák és Kongresszusok Szövetsége (International Congress and Convention Association – ICCA) május 8-án publikálta a 2016. évet bemutató statisztikai összefoglalóját, mely szerint a magyar főváros olyan városokat utasított maga mögé, mint például Róma, Edinburgh, Stockholm, Hong Kong vagy Isztambul.

Az eredmények szerint Budapest és Magyarország is 3-3 helyet lépett előre a 2015. évi adatokhoz képest. Az ICCA közel 12 300 szakmai rendezvényt regisztrált 2016-ban a világon. A lista alapján a városokat tekintve a legtöbb eseményt Párizsban szervezték, a második helyen Bécs áll, míg a harmadik Barcelona. Országos bontásban vizsgálva az adatokat a legtöbb rendezvény az Amerikai Egyesült Államokban valósult meg, míg a rangsor második helyén Németország, a harmadikon pedig az Egyesült Királyság áll. A kontinensek versenyében a legkedveltebb konferenciahelyszín Európa, ahol az események több mint fele zajlott. Európát követi az Ázsia és Közel-Kelet, valamint Latin- és Észak-Amerika.